Европейската комисия престави препоръки за координирано и постепенно отваряне на

...
Европейската комисия престави препоръки за координирано и постепенно отваряне на
Коментари Харесай

ЕК: Туристическият сезон няма да бъде като предишните, трябва да се съобразяваме с много ограничения

Европейската комисия престави рекомендации за координирано и последователно отваряне на границите в Евросъюза преди началото на летния сезон и препоръки съм страните, свързани с туристическите услуги, оповестява Българска национална телевизия.

Европейска комисия се пробва да даде вяра, че туристически сезон това лято ще има, въпреки че той няма да бъде какъвто беше предходната година, да вземем за пример.

Всяка страна ще реши сама по кое време да отстрани граничния надзор. Един от значимите въпроси за туристическия отрасъл е дали пътуващите могат да бъдат поставяни под карантина. Това също е в пълномощията на обособените страни, Брюксел няма безапелационен отговор. Еврокомисията се надява това да не е належащо, в случай че се ползват сходни ограничения.

Позицията на Брюксел за по този начин наречените коронапаспорти, за които някои страни като Гърция
упорстват, е, че няма научни доказателства, че те са потребни.

Европейската комисия предлага отварянето на границите да става на етапи.

Илва Йохансон - еврокомисар по въпросите на вътрешните работи: Във първата фаза, която се надяваме да стартира скоро, страните членки могат да отстраняват граничния надзор поспепенно. Идеално би било, в случай че това стане в целия Европейски Съюз, само че в случай че не е допустимо, първо би трябвало да се
отстранен ограничавания за пътешестване сред райони и дъргжави, в които има положително и сходно развиване на обстановката.

Брюксел не дава отговор от кой момент ще можем да пътуваме свободно в целия Евросъюз.

Адина Валеан - еврокомисар по превоза: Нашите рекомендации не съдържат съответна дата от кой момент можем да пътуваме. По-скоро съдържат изискванията, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да
възстановим свободното придвижване. Получих доста въпроси от кой момент можем да пътуваме, само че аз мога единствено да кажа по какъв начин ще пътуваме, а не от кой момент.

Препоръката на страните е да не дискриминират туристите във връзка с това от коя страна идват. Препоръката към туристите е да се преценяват с ограниченията в страните, в които пътуват.

Маргарете Вестегер - зам.-председател на Европейска комисия: В другите страни има разнообразни условия и рекомендации, които ние би трябвало да съблюдаваме - като да вземем за пример дали и къде да се носят маски за лице или какъв брой метра е обществената отдалеченост сред пътуващите или гостите в заведенията за хранене. И когато стартираме да пътуваме, би трябвало да се съобразяваме с това, че в има разлики в страните и те са оправдани.

Еврокомисията не предлага потреблението единствено на ваучери при анулирани пътувания, както желаеха някои страни. Пътниците могат да избират дали ще бъдат обещетявани с ваучери или сумите за билети им ще бъдат връщани.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР