Европейската комисия предложи днес законодателни промени, с които навсякъде в

...
Европейската комисия предложи днес законодателни промени, с които навсякъде в
Коментари Харесай

ЕК предлага правата на хората в неравностойно положение да се признават навсякъде в ЕС

Европейската комисия предложи през днешния ден законодателни промени, с които на всички места в Европейски Съюз да бъдат признавани правата , дадени на хората в неравностойно състояние. Това визира документите за неработоспособност и картите за паркиране, се отбелязва в известие на комисията.

Промените засягат 87 милиона европейци, уточни на конференция зам.-председателят на комисията Вера Юрова. Тези хора ежедневно са изправени пред компликации, непознати за останалите, добави тя.

Комисията предлага в Европейски Съюз да се вкара уеднаквена карта за загуба на работоспособност и за усъвършенствания при картите за паркинг. Предвижда се държавните управляващи да издават картите по общ пример, на физическо копие и в дигитален тип. Държавите от Европейски Съюз ще би трябвало да вкарат правила за издаването на тези карти и за отнемането им, както и санкции за неспазване на правата, които тези документи удостоверяват.

Комисията отбелязва, че сходен метод е бил пробван краткотрайно от Белгия, Кипър, Естония, Финландия, Италия, Малта, Румъния и Словения. Взаимното признание на карти сред тези страни е било приложено сред 2016 и 2018 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР