Европейската комисия предложи днес нови регулации, които биха задължили страните

...
Европейската комисия предложи днес нови регулации, които биха задължили страните
Коментари Харесай

ЕК предлага да се признават правата на еднополовите родители

Европейската комисия предложи през днешния ден нови регулации, които биха задължили страните членки да признават правата на еднополови родители, получени в друга страна на блока, съобщи Българска телеграфна агенция.

Инициативата, която има за цел да облекчи напредването на тези фамилии, евентуално ще бъде блокирана от десни държавни управления като тези в Полша и Унгария.

" Искаме да помогнем на всички фамилии и деца в трансгранични обстановки. Когато си родител в една страна, значи си родител във всяка страна ", написа в Туитър председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

 

Proud of the new rules we are presenting today on the recognition of parenthood in the EU.

We want to help all families and children in cross-border situations.

Because if you are parent in one country, you are parent in every country.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
Предложението има за цел да сътвори " Европейски документ за родителство ", който подсигури правата, предоставени в една страна, да бъдат приети във всички 27 страни членки.

Инициативата изисква поддръжката на всички страни членки на Европейски Съюз, с цел да влезе в действие, само че има съпротива от консервативни държавни управления в блока. В 11 страни от Европейски Съюз законово детето не може да има две майки или двама татковци, които да са приети като родители, съгласно отчет на Европейския парламент от предходната година. Те са пред правосъдни искове поради отвод да признаят наставнически права на еднополови двойки.

Миналата година Съдът на Европейски Съюз постанови, че България би трябвало да издаде документ за идентичност на бебе без поданство на еднополова двойка, посочена като родители в испанския акт за раждане на бебето.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР