Европейската комисия предлага нови изисквания за производителите на устройства с

...
Европейската комисия предлага нови изисквания за производителите на устройства с
Коментари Харесай

ЕК иска да намали кибератаките в Евросъюза с нов закон

Европейската комисия предлага нови условия за производителите на устройства с интернет съгласуваност в опит да понижи хакерските атаки в блока. Предложеният Закон за киберустойчивост планува стандарти за производителите, като да вземем за пример оценка на сигурността.

Изискванията ще обиден устройства като охранителни камери, телефони и даже някои детски играчки. Властите в Европейски Съюз ще имат пълномощието да изтеглят устройства и да постановат санкции на нарушителите. Производителите ще носят отговорност за сигурността на продуктите.

 
Часовници, хладилници, камери - всички те имат съставни елементи, които могат да обработват данни. Така че, имайки поради риска, в случай че един артикул е злепоставен, той прониква по цялата верига и нанася обилни вреди. А годишните разноски за хакерски атаки в Европа се правят оценка на сред 180 и 290 милиарда евро. Трябва да създадем нещо.
Тиери Бретон, европейски комисар за вътрешния пазар 

От Комисията цитираха данни, съгласно които в международен мащаб на всеки 11 секунди има по една хакерска атака, като по време на пандемията киберпрестъпленията са се нараснали.

За да се превърнат обаче новите оферти в закон, те би трябвало да бъде прегледани от Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР