Европейската комисия отправя покана за изразяване на интерес към тематични

...
Европейската комисия отправя покана за изразяване на интерес към тематични
Коментари Харесай

ЕК с призив за новаторски партньорства за реагиране и възстановяване между регионите на ЕС

Европейската комисия насочва покана за изложение на интерес към тематични партньорства за пилотни междурегионални иновационни планове, които поддържат реакцията и възобновяване в резултат на пандемията от ковид.

Целта на поканата е да се помогне на районите да оползотворят опциите, които пораждат в резултат на рецесията, да развият резистентност и да надградят екологичната и цифровата промяна за възобновяване на най-засегнатите браншове, като да вземем за пример опазването на здравето и туризма, оповестяват от представителството на Европейска комисия в България.

Ева Майдел към Ангела Меркел: Европейски Съюз би трябвало да вземе ограничения за контролиране на прехвърлянето на медицински експерти

В рамките на тази покана Европейската комисия приканва за заявяване на интерес от страна на транснационални партньорства сред районни органи и други заинтригувани страни като университети, проучвателен центрове, клъстери и МСП, които желаят да извършват пилотни междурегионални иновационни партньорства, за да се улесни комерсиалната реализация и разрастването на междурегионалните иновационни планове и да се подтикват вложенията на предприятията.

Поканата ще поддържа междурегионални партньорства в четири тематични области:

- Разработване на верига за основаване на стойност в региона на медицината, обвързвано с работа по здравно съоръжение или медицински произведения за справяне с ковид на всички нива по веригата за основаване на стойност;

- Kръгова стопанска система в региона на здравеопазването;

- Насърчаване на устойчивия и цифровия туризъм;

- Разработване на водородни технологии в районите с високи въглеродни излъчвания.

До края на 2021 година всяко определено партньорство следва да дефинира набор от дейности за ускорение на внедряването на нововъведенията, комерсиалната реализация и разрастването на междурегионалните капиталови планове.

Избраните партньорства следва също по този начин да са анализирали финансовите и правните спънки пред комерсиалната реализация и разрастването, както и да са развили съдействието с други стратегии и начинания на Европейски Съюз.

Поканата ще бъде открита за период от 6 седмици, т.е. до 7 септември 2020 година (23:00 часа брюкселско време). Общият бюджет е 400 000 евро от Европейския фонд за районно развиване за създаването на четири тематични партньорства (до 100 000 евро на партньорство).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР