Европейската комисия огласи днес пакет от насоки и препоръки към

...
Европейската комисия огласи днес пакет от насоки и препоръки към
Коментари Харесай

Брюксел препоръча поетапно премахване на бариерите за туризма

Европейската комисия огласи през днешния ден пакет от насоки и рекомендации към държавите-членки за последователно унищожаване на рестриктивните мерки за пътешестване и за възобновяване на туристическия бизнес при съблюдаване на нужните здравни защитни ограничения.

Ще се отварят границите за свободно пътешестване сред страни със сходна сигурност в епидемиологичен аспекти и ще се предизвикват туристическите и транспортните компании да издават ваучери, вместо да връщат пари, в случай че почивките бъдат осуетени. Те ще бъдат задължени да подсигуряват сигурност за здравето на своите клиенти, както и за личния състав си..

Най-напред последователно ще се отстрани контролът по вътрешните граници, когато националните управляващи в прилежащите страни преценяват, че това е допустимо. В момента по този начин постъпват трите балтийски страни, които показват единодушие към тях да се причислят също Полша и Финландия. Австрия и Германия също договарят за унищожаване на пречките за пътешестване, а сходно предложение насочи и Франция към Англия.

Ако епидемиологичната обстановка се промени, страните ще могат да възстановят защитните ограничения.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР