Европейската комисия изрази днес готовност да препоръча сертификат за COVID-19

...
Европейската комисия изрази днес готовност да препоръча сертификат за COVID-19
Коментари Харесай

ЕК може да предложи сертификати за антитела, ако има подкрепа от учените

Европейската комисия изрази през днешния ден подготвеност да предложи документ за COVID-19 да бъде издаван и на хора, които имат антитела против вируса на новото заболяване, стига да има сходна рекомендация от учените.

Информацията е оповестена в Единния информативен портал за Коронавирус.

Европейският дигитален Коронавирус документ, както е формалното му название, е очакван единствено за облекчения при пътешестване. Останалите цели, за които документите се употребяват, се дефинират от страните в Европейски Съюз, е декларирал представител на Европейска комисия, представен от Българска телеграфна агенция.

По неговите думи Комисията е предложила документи за преболедуване да се издават единствено на хората, чието заразяване е било открито с тест по метода PCR, поради рекомендацията на учените.

Възможността да се издава документ при разкриване на антитела бе разисквана, само че към този момент не е задоволително подкрепена от науката. Продължаваме да следим този въпрос, съобщи представителят и добави - може да предложим промени, в случай че има нови научни насоки.

Засега няма задоволително изясненост, с цел да се направи такава рекомендация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР