Европейската комисия излезе с поредния доклад за върховенството на закона

...
Европейската комисия излезе с поредния доклад за върховенството на закона
Коментари Харесай

Докладът за върховенството на закона. Какви са критиките

Европейската комисия излезе с следващия отчет за върховенството на закона у нас, който породи разнопосочни отзиви.

Проблемът с отчетността, контрола и правосъдната отговорност на основния прокурор в България остават. Остават и паниките във връзка с образуването на състава и действието на Висш съдебен съвет, гласят част от заключенията в документа, беше показан от заместник-председателя на Европейска комисия Вера Йоурова и еврокомисаря по правораздаването Дидие Рендерс.

" Беше признат закон за основния прокурор и за неговите заместници. Впоследствие същият закон беше оспорен пред Конституционния съд, който го разгласи за противоконституционен. Като разследване, казусът с наказателната отговорност на основния прокурор остава годен ", написа в отчета.

Друга рецензия към нашата страна е неналичието на присъди за корумпирани висши служители. " Въпреки увеличената проверяваща активност, остава невисок броят на окончателните присъди за случаи на корупция на високо равнище ", се споделя в документа.

По отношение на медиите отчетът отбелязва, че обстановката със сигурността и работната среда на публицистите у нас не са се подобрили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР