На официална церемония Университет Проф. д-р Асен Златаров“ и Национална

...
</TD
>На официална церемония Университет Проф. д-р Асен Златаров“ и Национална
Коментари Харесай

Университет Проф. д-р Асен Златаров и НХА с меморандум за обучение на студенти и съвместни проекти

На публична гала Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ и Национална художествена академия скрепиха съдействието си. Меморандумът се подписа от ректорите на двете висши образователни заведения – проф. доктор Христо Бозов, дм, и проф. Георги Янков. На събитието участваха проф. доктор Севдалина Турманова, зам. ректор по образователната активност в бургаския държавен университет и проф. Светозар Бенчев, шеф на филиала на НХА в Бургас, където се организира и церемонията.

Двете висши образователни заведения имат намерение да работят по основаването на взаимни просветителни стратегии и образования на фрагменти в Бургас. В формалния документ е залегнало и това, че се ще работи по взаимни планове и стратегии, и ще се разпространява общата активност в общественото пространство.

Първата обща хибридна компетентност, за която се приказва е магистърска и ще бъде ориентирана към приключили бакалавърска степен по живопис, за които ще бъде доста потребно задълбоченото проучване на типовете стъкла. Работното заглавие на програмата е " Технологии на витража “, като работата на преподавателите от бургаския държавен университет ще е обвързвана с образованието по приемане на стъкла, запознаването на студентите с това -  какво е глазура, както и по какъв начин се синтезират керамични бои.

Представителите на двете образователни заведения имат вяра в това, че просветителните политики вървят към това да има колаборация сред университетите и е потребно да се споделят разнообразни познания от разнообразни професионални посоки.

Преди подписването на меморандума проф. Янков сподели на проф. Бозов и проф. Турманова базата, с която филиала на Академията разполага в Бургас. Те разгледаха обособени ателиетата по живопис, по мода и дизайн, и други.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР