Европейската комисия и Върховният представител представиха планове за енергична и

...
Европейската комисия и Върховният представител представиха планове за енергична и
Коментари Харесай

Коронавирус: Реакция на ЕС за борба с пандемията по света

Европейската комисия и Върховният представител показаха проекти за енергична и целенасочена реакция на Европейски Съюз в поддръжка на напъните на страните сътрудници да се оправят с пандемията от ковид. Колективните дейности на Европейски Съюз ще се съсредоточат върху оправянето с непосредствената здравна рецесия и произлизащите от нея филантропични потребности, укрепването на опазването на здравето в страните сътрудници, водоснабдяването и канализацията, техния проучвателен потенциал и готовността им да се оправят с пандемията, както и смекчаването на социално-икономическите последствия. В поддръжка на тези дейности Европейски Съюз ще обезпечи финансова помощ за страните сътрудници, възлизаща на повече от 15,6 милиарда евро от съществуващите запаси за външни дейности.

Реакцията на Европейски Съюз следва метода „ Екип Европа “, предопределен за спасяването на човешки живот посредством даване на бързо и целеустремено подкрепяне за нашите сътрудници, с цел да могат те да се оправят с тази пандемия. Той съчетава запаси от Европейски Съюз, от неговите страни членки и от финансови институции, по-специално Европейската капиталова банка и Европейската банка за възобновяване и развиване, в помощ на страните сътрудници и за посрещането на краткосрочните им потребности, както и за справяне с дълготрайното структурно влияние върху обществата и стопанската система.

В качеството си на световен фактор и главен донор в системата за интернационална помощ, Европейски Съюз ще предизвиква координираната многостранна реакция в партньорство с Организация на обединените нации, интернационалните финансови институции, както и Г-7 и Г-20.

Европейският съюз ще продължи да приспособява реакцията си към изменящата се обстановка и ще се концентрира върху най-засегнатите страни, нуждаещи се от здравна поддръжка, като да вземем за пример страните в Африка, прилежащите страни, Западните Балкани, Близкия изток и Северна Африка, елементи от Азия и Тихоокеанския басейн, Латинска Америка и Карибския басейн.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР