Европейската комисия и Европейската служба за външна дейност (ЕСВД) публикуваха

...
Европейската комисия и Европейската служба за външна дейност (ЕСВД) публикуваха
Коментари Харесай

Шамар от Европейската комисия за Алжир. Пълна подкрепа за Мароко

Европейската комисия и Европейската работа за външна активност (ЕСВД) разгласиха на 22 декември 2021 година втори годишен отчет по отношение на „ изгодите за популацията на Сахара “ , в границите на използването на съглашението под формата на замяна на писма  за изменение на Протоколи 1 и 4 от Споразумението за асоцииране Мароко-ЕС, което влезе в действие на 19 юли 2019 година, по-известно като „ Споразумение за земеделие “.

Този отчет от близо 40 страници разказва в детайли другите аспекти от това съглашение за популацията на южните провинции на Кралство Мароко. Положителният звук е следващото доказателство за стабилността на партньорството сред Мароко и Европейския съюз (ЕС), отличаващо се със своя дух на доверие и неприкритост.

Авторите на отчета удостоверяват метода, общопризнат от мароканските управляващи за поощряване на икономическото отваряне на южните провинции и за превръщането им в същински прелъстителен център.

Документът изобилства от числа за позитивното и очевидно влияние на Споразумението върху социално-икономическото развиване на южните марокански провинции и тяхното население във връзка с икономическия напредък, производството и износа на селскостопански артикули и риболовство, основаване на работни места и вложения.

Той акцентира динамичността и бързия напредък на тези райони, както и дейностите, подхванати от Мароко за развиването на неговите южни провинции в границите на „ Програмата за развиване 2016-2021 година “, посредством използване на голям брой огромни планове в доста области.

Докладът на Европейски Съюз удостоверява значимостта на обществените политики, прилагани в района, к ато акцентира забележителните резултати, получени на разнообразни равнища и техния мултиплициращ резултат във връзка с вложенията, обществената отбрана за мароканското население, усъвършенстване на изискванията на труд, социално-икономическата интеграция на дамите, енергичната поддръжка за младежта и развиване на инфраструктурата. Документът съставлява самопризнание от страна на европейската изпълнителна власт и Европейската работа за външна активност за забележителните старания, положени от Кралство Мароко в южните му провинции.

Европейските институции дефинират като подправени тезите за така наречен „ плячкосване “ на ресурсите на южните провинции, пропагандирани от съперниците на териториалната целокупност на Кралството . Нещо повече - отчетът удостоверява потвърдената изгода за популацията на мароканска Сахара, както беше маркирано и записано от представителите на Европейската комисия и Европейската работа за външна активност и по време на визитата им през септември 2021 година в Мароко, в това число в южните провинции.

Това посещаване даде опция на европейските чиновници персонално да се убедят в осезаемия социално-икономически прогрес , който тези райони претърпяват, да проведат срещи с законни представители на локалното население и да се уверят в първостепенното значение, което придобива Мароко-ЕС - партньорство за консолидиране на икономическата неприкритост на южните провинции.

В отчета е записано, че при срещите на европейските специалисти с разнообразни стопански субекти, локални управляващи и представители на гражданското общество, в това число организации, профилирани в региона на правата на индивида, е регистрирана цялостна поддръжка за напъните при развиването на района, тяхната цялостна поддръжка за Споразумението като инструмент за икономическото и обществено развиване на тези райони.

Подчертават се напъните и достиженията на Мароко в отбраната на правата на индивида на национално равнище и дейната му роля на интернационално равнище, както е записано в Годишния отчет на Европейски Съюз за правата на индивида и демокрацията в света (2021 г.), базирайки се на многото планове, изпълнени в границите на Съвместната политическа декларация, призната от Съвета за асоцииране през юни 2019 година

Що се отнася до въпроса за Мароканска Сахара, отчетът напомня решителната поддръжка на Европейски Съюз за процеса за споразумяване на този районен спор. Оценени са напъните на новия персонален делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации Стафан де Мистура , който с задачата в района удостоверява уговорката на Европейски Съюз за подсилване на районното съдействие.

Изводите в отчета представлявават нов европейски пестник за Алжир и на сепаратистите от „ Полисарио “, които с поредност от външнополитически маневри целяха да слагат под въпрос законността на споразуменията сред Европейски Съюз и Мароко, обхващащи провинциите на Сахара в Южно Мароко. Докладът е и следващо самопризнание и за непреходните търговски връзки сред Мароко и Франция.

„ Европейски Съюз удостоверява тяхната непоклатимост и удостоверява още веднъж уговорката на Европа в границите на нейното всеобхватно партньорство с Кралство Мароко “, написа в отчета..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР