Европейската комисия (ЕК) взе решения за закриване на четири наказателни

...
Европейската комисия (ЕК) взе решения за закриване на четири наказателни
Коментари Харесай

ЕК закри четири наказателни процедури срещу България

Европейската комисия (ЕК) взе решения за закриване на четири наказателни процедури против България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От друга страна обаче се

От Министерство на околната среда и водите показват, че три от наказателните процедури са се намирали на стадий стимулирано мнение, което е последният стадий преди сезирането на Съда на Европейски Съюз . Те са открити още през 2019 година и 2020 година за несъблюдение на условията на три наставления. Това са директивите по отношение на излъчванията от индустрията, оценката на въздействието на някои обществени и частни планове върху околната среда и контрола на заплахите от огромни повреди, които включват рискови субстанции.

Допуснатите нарушавания са отстранени с обнародването през 2022 година в " Държавен вестник " на промени в Закона за запазване на околната среда и на Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на оценка на въздействието върху околната среда.

Четвъртата закрита наказателна процедура е стартирала през есента на 2022 година за липса на съобщение от страна на България за дълготрайната ѝ тактика за дейности в региона на климата. Дългосрочната тактика за намаляване на изменението на климата до 2050 година на България бе призната с Решение на Министерския съвет от 21 октомври 2022 година, което разреши на България да рапортува пред Европейска комисия осъществяването на своето обвързване.

С решенията си за закриване на тези четири наказателни процедури комисията даде своята оценка, че България е изпълнила отговорностите си и е отстранила позволените нарушавания на правото на Европейски Съюз, споделят още от Министерство на околната среда и водите.
 Европейска комисия съди България поради директивата за възобновимите енергийни източници
Европейска комисия съди България поради директивата за възобновимите енергийни източници

Стартира и наказателна процедура против България поради схемата за обезщетения за горивата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР