Европейската комисия (ЕК) отново отказа да коментира казуса с усвояването

...
Европейската комисия (ЕК) отново отказа да коментира казуса с усвояването
Коментари Харесай

ЕК чака България да реши „проблема” с къщите за гости

Европейската комисия (ЕК) още веднъж отхвърли да разяснява проблема с усвояването на средства през фонд „ Земеделие” за къщите за посетители в България. Говорителят на комисията Даниел Росарио съобщи, че сега у нас е в ход следствие по тези случаи и точно то би трябвало да даде отговор на казуса, съобщи БНР.

Миналата седмица прокуратурата повдигна обвинявания на някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев поради къща за посетители край Сандански. Той бе упрекнат като подстрекател и помагача на формалния притежател на къщата Ана Димитрова. Тя самата ще дава отговор за декларариране на погрешни данни за да се получат средства от еврофондовете.

Димитрова е щерка на гледачката на децата на Манолев. Прокуратурата подозира, че къщата край Сандански е употребена единствено от фамилията на някогашния зам.-министър, въпреки да е финансирана със средства, чиято концепция е да подкрепят туризма.

За случая се разбра след следствие на „ Биволъ” и Благоевграднюз”, което сподели, че Манолев е учредил право на градеж върху свои земи на компанията на Димитрова. Той отхвърли да има нещо общо с къщата, само че подаде оставка. Миналата година Манолев бе номиниран за министър на превоза, само че се отхвърли от поста.

Покрай случая с Манолев прокуратурата разгласи, че ще се прави инспекция по какъв начин са издигнати 746 къщи за посетители, финансирани от фонд „ Земеделие”. Едва по-късно в община Сандански бяха почнали да постъпват документи, както и пари за дължимия туристически налог. Прокуратурата разгласи, че не получава никакво подпомагане от локалната община. Тамошните чиновници настояват, че не помнят кой е платил налозите, нито кой е оставил ключ от къщата с молба проверяващите да не я разрушават.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР