Европейската комисия (ЕК) одобри офертата на технологичния гигант Microsoft за

...
Европейската комисия (ЕК) одобри офертата на технологичния гигант Microsoft за
Коментари Харесай

ЕС позволи на Microsoft да придобие Nuance

Европейската комисия (ЕК) утвърди офертата на софтуерния колос Microsoft за закупуване на Nuance Communications. Сделката е на стойност 19,7 милиарда щ. $.

Както е известно, Nuance е американска мултинационална корпорация за софтуерни технологии със седалище в Бърлингтън, Масачузетс. Тя предлага артикули за различаване на тирада и изкуствен интелект.

Регулаторът съобщи във вторник, че препоръчаното придобиване „ няма да провокира опасения за конкуренцията “ в границите на Европейския съюз (ЕС). При разбора на офертата е открито, че „ Microsoft и Nuance оферират доста разнообразни артикули “. Освен това Брюксел има вяра, че компанията ще продължи да се сблъсква със мощна конкуренция от други компании в бъдеще.

Преди това и Съединени американски щати, и Австралия утвърдиха договорката, която към момента не е публично подписана. На 13 декември Британският орган за конкуренция и пазари съобщи, че ще проверява придобиването. Малко евентуално е обаче да бъде даден отговор в границите на 2021 година.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР