Европейската комисия (ЕК) даде зелена светлина на втора голяма оперативна

...
Европейската комисия (ЕК) даде зелена светлина на втора голяма оперативна
Коментари Харесай

Брюксел одобри европрограмата за бизнеса с 3 млрд. лв. бюджет

Европейската комисия (ЕК) даде зелена светлина на втора огромна оперативна стратегия за България за интервала 2021-2027 година - " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията ". Програмата ще разполага с съвсем 3 милиарда лева безплатни средства за поощряване на бизнеса. Новата стратегия е продължение на познатата ОПИК от предходния програмен интервал за еврофондовете 2014-2020.  
Първата процедура, която ще започва до края на тази година, е за планове за създаване на нововъведения на микро-, дребни и междинни компании от разнообразни браншове. на стопанската система. За задачата са отредени 127 млн. лв.. 
Следващата процедура, която се чака да тръгне при започване на 2023 година, е за възстановяване на индустриалния потенциал на МСП, фамилни предприятия, предприятия от креативните промишлености и занаятите. Тя е с бюджет  117,5 млн. лв.. След нея следва и набиране на планове за внедряване на нововъведения в дребни и следни компании. Ще бъдат финансирани планове за близо 300 млн. лева
Програмата " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията " е ориентирана към микро-, дребните и междинни предприятия в страната, като ще бъдат подкрепени компании в разнообразни стадии на развиването си. Ще се подтикват и партньорства сред МСП и огромни сдружения за създаване на нови технологии. 
Отделно за поддръжка на българските предприятия по Плана за възобновяване и резистентност до края на годината са планувани 600 млн. лева.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР