Европейската комисия е разрешила на чешкия бизнесмен Петр Келнер, чрез

...
Европейската комисия е разрешила на чешкия бизнесмен Петр Келнер, чрез
Коментари Харесай

Европейската комисия разреши на Петр Келнер да придобие bTV

Европейската комисия е разрешила на чешкия предприемач Петр Келнер, посредством неговата PPF Group, да придобие Central European Media Enterprises (CME), притежател на bTV Media Group. Това е станало по регламента за сливанията на Европейски Съюз, оповестяват от Европейска комисия, представени от.
Комисията е стигнала до заключението, че няма да провокира опасения за конкуренцията в Европейското икономическо пространство. Произнасянето от страна на европейския регулатор за защита на конкуренцията бе последната нужна стъпка, преди договорката да бъде окончателното приключена.
 Петр Келнер с още една крачка към собствеността на bTV Петр Келнер с още една крачка към собствеността на bTV
Акционерите в Central European Media Enterprises (CME) - притежателят на една от най-големите български малките екрани bTV, само че освен, са о...
Освен българската медийна група съдебномедицинска експертиза има малките екрани в още 4 страни – в Чехия, където управлява водещата там телевизия NOVA, в Румъния, Словакия и Словения. През юли от съдебномедицинска експертиза обясниха, че продажбата би трябвало да бъде приключена преди 27 октомври – тъкмо година след оповестяването на договорката за 2,1 милиард $. У нас новината бе обявена на 28 октомври 2019 година в деня на локалните избори.
Междувременно републиканският сенатор Марко Рубио изиска преразглеждане на продажбата на съдебномедицинска експертиза, която е част от американската компания AT&T. Според него PPF Group и Келнер " работят като пълномощници на Китай в Чехия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР