Европейската комисия e одобрила изменение на българската Оперативна програма Иновации

...
Европейската комисия e одобрила изменение на българската Оперативна програма Иновации
Коментари Харесай

ЕК одобри 511 млн.евро за България

Европейската комисия e одобрила изменение на българската Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " (ОПИК), което разрешава активизирането на 511 милиона евро за справяне с икономическите последствия от пандемията, заяви Българска национална телевизия.

" България е една от първите страни членки, които се възползваха от Инвестиционната самодейност в отговор на ковид (ИИОК) ", сподели и еврокомисарят по доближаването и промените Елиза Ферейра.

Така се подкрепят най-изложените на пандемията браншове като опазването на здравето, дребните и междинни предприятия и пазарите на труда.

Финансовата поддръжка включва безплатни средства за оборотен капитал за микро-, дребни и междинни предприятия, финансови вложения и гаранции по заеми.

" Ние сме една от първите страни членки на Европейски Съюз, които реагираха на икономическата опасност и поддържаха бизнеса и жителите с редица ограничения.

Мобилизирали сме всичките си старания и имаме вяра, че бързо и дейно ще можем да подкрепим всички наранени от пандемията ", написа по този мотив във Facebook министър председателят Бойко Борисов.

Той добавя, че тези 511 млн. евро европейски средства се пренасочват в поддръжка на българската стопанска система и бизнес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР