Европейската комисия даде одобрение на програмата Техническа помощ“ на стойност

...
Европейската комисия даде одобрение на програмата Техническа помощ“ на стойност
Коментари Харесай

ЕК одобри програмата Техническа помощ за укрепване на административния капацитет в България

Европейската комисия даде утвърждение на програмата „ Техническа помощ “ на стойност над 100 милиона евро вложения, допринасящи за ефикасното и координирано осъществяване на политиката на доближаване в България, които са съсредоточени върху укрепването на административния потенциал на националните органи, бенефициентите и сътрудниците по програмата, оповестиха от Европейска комисия.

Програмата слага акцент върху усилването на партньорството сред заинтригуваните страни като главен принцип за повишение на успеваемостта на усвояването на средствата от Европейски Съюз в България.

Програмата ще поддържа и дейности за усъвършенстване на действието на системата за ръководство и надзор, по-специално на вътрешния надзор, както е несъмнено в Националната тактика за предварителна защита и битка с нередностите и измамите, засягащи финансовите ползи на Европейски Съюз за интервала 2027-2021 година

Финансираната по програмата Академия за фондовете на Европейски Съюз ще даде опция на чиновниците на националните органи, районните и локалните участници и организациите, изпълняващи финансови принадлежности, да покачат знанията си в хоризонтални/междусекторни области посредством образования, работа в мрежи, шерване на положителни практики и научени уроци. Общините ще имат опция в допълнение да укрепят потенциала си в региона на стратегическото обмисляне, градското развиване, публичните поръчки, да получат експертна поддръжка за подготовката и осъществяването на планове и да засилят присъединяване си в начинания на Европейски Съюз като „ Хоризонт “, Новия Европейски Баухаус.

Като значителен детайл от положителното ръководство и прозрачността, ограниченията за по-нататъшно развиване на осведомителната система за ръководство на средствата от Европейски Съюз в България (ИСУН) ще бъдат подкрепени като главен инструмент за събиране, обобщаване и анализиране на данни, в това число по отношение на климатичните аспекти, и за оценка на процесите за възстановяване на рамката за осъществяване на стратегиите.

Развитието на просвета за осъществяване на оценки в обществената администрация, в това число продан на познания и съдействието с университетските среди, ще бъде ускорено с поддръжката на програмата.

Прозрачността и видимостта на финансираните от Европейски Съюз действия ще бъдат обезпечени посредством целенасочени ограничения и директно присъединяване на мрежата от 27 Областни осведомителни центъра. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР