Европейската комисия да предложи незабавни и обвързващи законодателни мерки за

...
Европейската комисия да предложи незабавни и обвързващи законодателни мерки за
Коментари Харесай

Европейският парламент прие предложението на Андрей Новаков камионите да се обработват за 60 секунди на границите

Европейската комисия да предложи незабавни и обвързващи законодателни ограничения за основаване на стандарт за целия Европейски Съюз от приблизително една минута за обработка на тежкотоварни транспортни средства на граничните пунктове в Европейски Съюз. Това се споделя в признатата от Европейския парламент резолюция по петицията на българския евродепутат от ЕНП / ГЕРБ Андрей Новаков за превъзмогване на тапите от камиони по европейските граници.
 
Резолюцията идва като мярка за унищожаване на километричните опашки по границите след многократни апели и начинания за намиране на трайно решение на казуса и обезпечаване на почтени условия за труд на водачите. През септември 2022 година Новаков разгласи, че ще се бори за общоевропейски норматив от приблизително 1 минута за обработка на тежкотоварни коли на вътрешноевропейските граници и започва подписка, с цел да показа концепцията в Европейския парламент.
 
 Андрей Новаков Андрей Новаков Източник: Политическа партия ГЕРБ
Събирането на подписите лиши половин година и бе извършено на територията на цялата страна. През февруари 2023 година Новаков внесе в Европейския парламент 44 247 подписа с искане за спор и позиция за решение на казуса.  Документът беше прегледан в Комисията по петиции през ноември, а три месеца по-късно концепцията беше включена в резолюция за гласоподаване от Европейския парламент.
 
С нея Европейският парламент упорства също страните членки да позволяват камиони до по-малки гранични пунктове по време на ремонт на главните артерии. По този метод ще бъде избегнат наболял проблем, при който водачите изпадат според от случайни дейности на обособените страни.
 
Специално внимание се обръща и на неналичието на задоволително професионални водачи, като се чака Европейската комисия и страните членки на Европейски Съюз да предложат съответни ограничения за стимулиране на интереса измежду младите и за поощряване на партньорствата сред професионалните учебни заведения и транспортните компании.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР