Европейската комисия да направи всеобхватно проучване на пазарите на природен

...
Европейската комисия да направи всеобхватно проучване на пазарите на природен
Коментари Харесай

За да има по-евтин ток - Европейският съвет се съгласи на конкретни мерки

Европейската комисия да направи всеобхватно изследване на пазарите на природен газ и електрическа енергия, както и на Европейската борса за търговия с въглеродните излъчвания и да оцени държанието на участниците на пазарите и борсата с концепция да се измислят и вкарат спомагателни регулации. Това е първата от общо четири ограничения, за които се съгласи на снощното си съвещание във връзка с рецесията с цените на природния газ и тока на Стария континент.

Освен това – на национално равнище и благодарение на Европейска комисия всички страни да оказват помощ на най-уязвимите поради енергийната рецесия, съгласно спецификата във всяка страна. Съветът ще мисли и за средносрочни и дълготрайни ограничения, които да оказват помощ на семействата и бизнеса що се отнася до тока, както и да укрепят европейският енергиен пазар с мисъл за Зелената договорка. А Европейската капиталова банка (ЕИБ) би трябвало да откри метод да форсира отпущането на пари за планове, които водят към енергиен преход – т.е. преход от изкопаеми горива към екологични източници на сила. Това обаче би трябвало да се случва без Европейска инвестиционна банка да отпуска спомагателни средства.
 Кабинетът компенсира бизнеса със 110 лева за мегаватчас Кабинетът компенсира бизнеса със 110 лева за мегаватчас
Прието е решение за компенсиране на бизнес потребителите на електрическа сила, право на държавната помощ ще имат над 630 хиляди небито...

Разногласия

Съгласието за ограничения обаче беше украсено със съществени различия за метода за решение на рецесията. Става въпрос най-много за договорите за доставка на енергийни първични материали. Испания, Италия и Гърция настояха за общи контракти за доставки, които да минават през Европейската комисия, само че Германия и Холандия се оповестиха срещу с претекст, че това е краткосрочна пазарна рецесия и не трябва да има структурни промени. Припомняме, че съветският президент Владимир Путин намерено приказва по какъв начин всички европейски страни се отказали от дълготрайни контракти за природен газ с цени, които в този момент щяха да са по-ниски по отношение на моментните пазарни. Само че тези цени пък бяха по-високи, в сравнение с пазарните през предходната година.

Каква е!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР