Европейската футболна централа УЕФА започна разследване за поведението на австрийския

...
Европейската футболна централа УЕФА започна разследване за поведението на австрийския
Коментари Харесай

Австрийски играч е разследван за расистки обиди на Евро 2020

Европейската футболна централа УЕФА стартира следствие за държанието на австрийския нападател Марко Арнаутович против левия халф-бек на Република Северна Македония - Езджан Алиоски, по време на мача сред двата тима от група С на Евро 2020. След като Арнаутович оформи с гол в 89-ата мин. успеха за отбора си с 3:1, породи спор сред двамата футболисти. Австрийският нападател, който е със сръбски корени, стартира да сипе обиди по адрес на Алиоски, който пък е с албански генезис.

От футболната федерания на Северна Македония (ФФМ) разясниха, че държанието на Арнаутович е било неприемливо, като той е употребявал расистки думи, свързани с потеклото на Алиоски, като е загатнал даже неговата " албанска майка ". При това обидите са били на чист сръбски. Тогава се наложи капитанът на австрийците Дейвид Алаба да притича и да опита за затвори устата на своя съотборник.

" ФФМ порицава националистическия изблик на Марко Арнаутович към Езджан Алиоски. Подадохме публично недоволство до УЕФА с настояването за сурово наказване за австрийския национал ", оповестиха още от федерацията.

От УЕФА, която води политика на нулева приемливост към расизма на терена и трибуните, реагираха незабавно. Вече е избран чиновник на централата, който да проверява държанието на Марко Арнаутович. Ако той бъде приет за отговорен, има заплаха даже да не играе повече на европейското състезание, тъй като при потвърдени дискриминационни и расистки прояви от страна на футболист се планува наказване до 10 мача.

Самият Арнаутович побърза да се извини за държанието си. На конференция той съобщи: " Не съм расист и в никакъв случай няма да бъда. Имаше просто разгорещена замяна на думи поради страстите. И от двете страни. Вече скърбя за случилото се. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР