Европейската футболна централа – УЕФА ще направи всичко възможно, за

...
Европейската футболна централа – УЕФА ще направи всичко възможно, за
Коментари Харесай

УЕФА: Ново отлагане на Евро 2020 е немислимо

Европейската футболна централа – УЕФА ще направи всичко допустимо, с цел да може UEFA EURO 2020 да се организира през лятото и да не бъде отлагано за втора поредна година. Европейските финали бяха отсрочени за тази година поради непредвидената пандемия от ковид, която се развихри по света. Финалите бяха планувани за година по-късно, само че актуалната конюнктура в Европа и по света не дават оптимистични прогнози.

Редица спортни събития не престават да бъдат отлагани, а в другите страни крутите ограничения за битка със болестта не престават да бъдат в действие.

Юбилейното издание на шампионата би трябвало да се организира в разнообразни градове на Стария континент, което е спомагателен проблем поради обстоятелството, че противоепидемичните ограничения в другите страни са разнообразни.

По първичен проект конкуренцията би трябвало да стартира на 11 юни и да завърши тъкмо месец по-късно. Съдбата на шампионата дефинитивно ще бъде решена в средата на месец март, само че съгласно близки до делата на УЕФА, само че отсрочване на шампионата е немислимо поради големите финансови загуби за всички страни.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин изрази вяра, че всеобщото имунизиране в Европа и света, което тече сега, ще повлияе удобно на обстановката и пандемията ще отмине.

„ Ваксинацията към този момент започва и мисля, че ще можем да напълним трибуните през лятото”, разяснява Чеферин. „ Засега проектът е шампионатът да се организира в 12 страни. Разбира се, има и аварийни разновидности, в случай че някоя от страните има проблем. Готови сме да организираме конкуренцията в 11, 10 или девет града. Дори и в единствено една страна, в случай че е належащо. На 99,9% съм сигурен обаче, че ще имаме Европейско състезание в 12 града, както е планирано”, изрази вяра още президентът на УЕФА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР