Европейската футболна централа (УЕФА) ще направи авансови плащания към част

...
Европейската футболна централа (УЕФА) ще направи авансови плащания към част
Коментари Харесай

УЕФА разпределя 70 млн. евро в аванс за клубовете

Европейската футболна централа (УЕФА) ще направи предплатени заплащания към част от клубовете на Стария континент, като ще разпреди над 70 млн. евро сред представители на 55-е федерации под своята шапка.

Плащанията не са изключителни, като средствата трябваше да отидат в касата на клубовете след плейофите за класиране на европейското състезание. Те обаче ще бъдат предоставени като задатък и отплата за това, че футболистите на клубовете ще нарушат подготовката си, с цел да играят за националните тимове.

50 млн. евро ще си разделят клубове, които са изпратили свои футболисти в 39-е национални тима, които няма да играят на баражи.

17,7 млн. евро ще отидат за клубове от страните, които ще играят баражи (в това число България).

Останалите 2,7 млн. евро ще бъдат изплатени, когато плейофите завършат.

Мачовете бяха планувани за март 2020 година, само че по-късно анулирани за есента. Самото европейско състезание беше преместено за 2021 година
Ново отсрочване на България - Унгария УЕФА пренасрочва за повторно плейофите за европейското състезание
С този акт от УЕФА се надяват да подкрепят клубовете, които изпитват финансови компликации поради пандемията от ковид в Европа и неналичието на мачове.

" В тези сложни моменти, когато доста клубове са изправени пред финансови проблеми, изключително с паричния си поток, наше обвързване беше да подсигуряваме, че клубовете получават тези заплащания допустимо най-бързо ", сподели президентът на УЕФА Александър Чеферин след видео конференцията, извършена през днешния ден (23 април).
УЕФА: Първенствата би трябвало да завършат до 3 август До 27 май федерациите би трябвало да показват проектите си за завръщане на футбола
bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР