Европейската футболна централа УЕФА отне от Русия домакинството на финала

...
Европейската футболна централа УЕФА отне от Русия домакинството на финала
Коментари Харесай

УЕФА отне от Русия финала на Шампионската лига

Европейската футболна централа УЕФА лиши от Русия семейството на финала в Шампионската лига. Вместо на ст. " Газпром Арена " в Санкт Петербург най-важният мач в клубния футбол ще се организира на " Стад дьо Франс " в Париж на 28 май.

Решението е взето тази заран на изключително съвещание на изпълнителния комитет на континенталната централа в Нион (Швейц). То идва като ответна реакция против военната инвазия на Руската федерация на територията на Украйна.

" УЕФА желае да изрази признателност и благодарност на френския президент Еманюел Макрон за неговата лична поддръжка и подпомагане за преместването на най-престижния мач в европейския клубен футбол във Франция в миг на рецесия без аналог. Заедно с френското държавно управление, УЕФА ще поддържа всички старания за извеждане на футболисти и техните фамилии от Украйна, които се сблъскват с човешко страдалчество, съсипия и разселване ", оповестиха от пресслужбата в Нион.

На днешното заседние също по този начин е взето решение всички клубни и национални тимове от Русия и Украйна да играят своите домашен мачове в шампионати под егидата на УЕФА на безпристрастен терен до второ разпореждане.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР