Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс и страните

...
Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс и страните
Коментари Харесай

Фронтекс опита да помогне на Италия за миграцията, но не се споразумя с ЕС

Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс и страните от Европейски Съюз, участващи в интервенция " Тритон ", се договориха през вчерашния ден да трансформират параметрите ѝ в интерес на Италия. Те обаче не оповестиха, че мигрантите могат да идват на пристанища, разнообразни от италианските, предадоха " Франс прес " и Българска телеграфна агенция.

След техническа среща във Варшава Фронтекс заяви, че неотложно ще бъде основана работна група, която да приготви нов действен проект за " Тритон ", който след това ще бъде възложен за разглеждане на участващите страни. Съгласно настоящия проект страната хазаин на интервенцията би трябвало да приема всички мигранти, избавени от корабите на Фронтекс. Същото предписание важи за интервенциите, ръководени от Гърция и Испания.

На срещата Италия съобщи, че при масиран приток на мигранти тя желае мигрантите да се транспортират до пристанища и на другите страни членки, уточни европейската организация. Всички участници признаха, че Италия е изправена пред ексклузивен напън и има потребност от спомагателна поддръжка от страна на Европейски Съюз и Фронтекс, акцентира тя в официално съобщение.

От седмица Италия моли за помощ от европейските си сътрудници и за съответен техен принос в опитите да се спре притока на мигранти към Европа и да се разпределят по-добре на континента избавените в морето. Миналата седмица италианският министър председател Паоло Джентилони предизвести, че опциите на Италия да поема мигранти не са неограничени.

На вчерашната среща Фронтекс и някои страни обявиха, че желаят да споделят опита си с работната група за основаването на " кодекс за държание " за неправителствените организации, участващи в избавителните интервенции.
За подобен кодекс упорства Италия, с цел да се усъвършенства събирането на информация и за по-ефективна битка против трафикантите.

Министрите на вътрешните работи на Германия и Италия, Томас де Мезиер и и Марко Менити, приканиха за битка с мигрантската рецесия още в Африка и за интензивно съдействие с африканските страни и локални структури за противопоставяне на противозаконния трафик на бежанци, съобщи ТАСС.

Усилията за справяне с миграционната рецесия не може да се лимитират географски единствено с Европейски Съюз, а още по-малко с италианското крайбрежие, където идват мигрантите. С рецесията би трябвало да се води битка още в Африка, където се коренят аргументите и където икономическите, екологични и филантропични проблеми принуждават хората да мигрират, показаха двамата министри в обща публикация за немския в. " Велт ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР