Европейската агенция по лекарствата (EMA) очаква кампании за ваксиниране срещу

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) очаква кампании за ваксиниране срещу
Коментари Харесай

EMA: Очакваме ежегодни ваксинационни COVID кампании

Европейската организация по медикаментите (EMA) чака акции за имунизиране против Коронавирус да се организират един път годишно, сходно на имунизационните акции против грип. Това съобщи водещият специалист по имунизационни тактики на организацията Марко Кавалери на брифинг на организацията.

„ Въпреки че вирусът, който предизвиква Коронавирус, към момента не се държи като сезонен вирус, който взе участие в зимни талази в умерения климат, това може да е посоката, в която ще се развива “, акцентира той.

В Европа има емфатичен спад в новите случаи на Коронавирус, хоспитализациите и смъртните случаи, стана ясно още на брифинга. Това са най-ниските равнища, следени в Европейския съюз през последните 12 месеца, демонстрират данни от Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите ECDC.

Все отново вирусът продължава да се развива и е нужен проведен метод за поддържане на гамата от ваксини, с цел да се обезпечи подобаваща отбрана от нововъзникващите разновидности, изясни Марко Кавалери.

В момента EMA разисква със СЗО, както и с други регулаторни организации, критериите за евентуално актуализиране на имунизациите предвид на бъдещи имунизационни акции, добави той.

Припомняме, преди към месец американският регулатор , подобна на имунизацията против сезонен грип, и даде мнение, че най-подходящи за задачата биха били най-новите обновени ваксини.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР