Европа трябва да определи социалноикономически мерки за сигурността в областта

...
Европа трябва да определи социалноикономически мерки за сигурността в областта
Коментари Харесай

Проблем в изкупуването на зърното от държавата, какво предлага ДПС

Европа би трябвало да дефинира социалноикономически ограничения за сигурността в региона на продоволствената автономност и сигурност. Глобално възходящите цени се отразяват и у нас. Може да има и доза далавера, само че това към този момент не е потвърдено, заяви в изявление за НоваНюз евродепутатът от Движение за права и свободи Атидже Вели.

Предложение на евродепутатите от Движение за права и свободи е следене на пазара и понасяне на отговорността за рецесията от всеки във веригата на доставки. "Не бива да се лимитира износът на зърнени култури. Не знам дали ще има производители, които ще желаят да продават на ниски цени зърното, което желае държавното управление да купи ", показа тя. И добави, че хлебната пшеница бележи всекидневен растеж на цените.

"Цената на хляба не зависи единствено от реколтата, само че и от цената на тока, както и от други фактори. През последната година има двойно нарастване на цените на зеленчуците, само че секторът има потребност от финансова помощ, както и дълготрайна тактика за развиване на земеделието ", безапелационна е Вели. Според нея обсега на европомощите в земеделието може да е доста необятен според от потребностите на съответния бранш.

Движение за права и свободи е "за " интеграцията на Северна Македония, изрично поддържаме участието им в Европейския съюз, сподели още Атидже Вели. Евродепутатката означи, че придвижването има безапелационна позиция и за военната помощ за Украйна и тя е подкрепяща, само че би трябвало да се видят и съответните параметри по предлагането.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР