Европа и еврозоната ще бъдат най-големите губещи от търговската война

...
Европа и еврозоната ще бъдат най-големите губещи от търговската война
Коментари Харесай

Европа ще е големият губещ от търговската война между САЩ и Китай

Европа и еврозоната ще бъдат най-големите губещи от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Това съобщи пред CNBC Матилд Лемоан, основен икономист на компанията за ръководство на активи Edmond de Rothschild.

Според Лемоан президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп желае да развие експорт на услуги за Китай, само че Европа е прекомерно фрагментирана, с цел да се възползва от това.

" Еврозоната и изключително Франция не са проведени за експорт на бранша на услугите си и изключително на финансите, защото в Европа няма обединен пазар на услуги и по тази причина е мъчно за европейците да дефинират единна политика за договаряния с Китай и Съединени американски щати ", изясни тя.

" Мисля, че еврозоната може да бъде огромният губещ от комерсиалната война, а да не забравяме, че Съединени американски щати желаят да запазят световното си водачество ", добави специалистът.

Няма рецесия за Италия

Насочвайки вниманието си към Апенините, Лемоан съобщи, че не планува идна рецесия в затъналата в задължения Италия.

Страната регистрира държавен дълг в размер на над 130% от Брутният вътрешен продукт през 2017 година, само че съумя да продължи погасителните си заплащания с помощта на резултата от намаление на лихвите в програмата за закупуване на активи на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Но тази стратегия би трябвало да завърши през декември, а политическата неустойчивост в Италия, както и неувереният ангажимент на страната към Европейския съюз, демонстрират, че италианските разноски по заеми доближават равнища, невиждани от 2014 година насам.

Въпреки това Лемоан изрази очакване ЕЦБ да продължи да поддържа Рим. " Не чакам рецесия с държавния дълг, тъй като ЕЦБ ще продължи да ръководи пазара на облигации и да заобикаля внезапно повишаване на лихвата по дълга ", сподели тя.

Икономистът добави, че неналичието на структурни промени в страни като Италия и Франция продължава да основава уязвимост в еврозоната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР