Европа, действай сега!“ Спаси Украйна сега!“Тези призиви скандираха украинци от

...
Европа, действай сега!“ Спаси Украйна сега!“Тези призиви скандираха украинци от
Коментари Харесай

„Европа, действай сега!“ Украинци искат повече и по-бързо помощ

„ Европа, действай в този момент! “ „ Спаси Украйна в този момент! “

Тези апели скандираха украинци от цяла Европа, стекли се в Брюксел против постройката, където през днешния ден се събират водачите на страните членки на Европейски Съюз. Очаква се Европейският съвет да вземе решение облагите от замразените на територията на Съюза съветски активи да бъдат употребявани за Украйна, в това число за нейното въоръжаване.



Демонстрацията бе свикана от основаната в Белгия организация Promote Ukraine („ Рекламирай Украйна “.

„ Не можем да чакаме за оръжия до на следващия ден. Утре може да не пристигна “, гласеше един от плакатите.

Николай Коско от град Иванкив, на 50 километра от Чернобил, бе пристигнал особено за митинга от родината си. В самото начало на войната той е претърпял 40-дневна съветска блокада.

„ Европейски Съюз ни оказва помощ, популярност Богу. На нашите бойци им би трябвало оръжие, сега то не доближава “, показа Коско пред Клуб Z.

Бизнесът му изгорен в дословния смисъл на думата след съветската експанзия. Човекът имал и ресторант, и хотел. Всичко това било изпепелено.

Лиза Безвершенко от град Черкаси обаче бе очевидно недоволна от дейностите на Европа.

„ Искаме конфискация на съветските активи за военна поддръжка на Украйна. Европейски Съюз прави всичко допустимо, само че единствено с цел да ни помогне да оцелеем. Не и с цел да спечелим. Трябват по-силни и по-смели стъпки “, счита Безвершенко, която от две години насам живее в Белгия.
 Лиза Безвершенко желае по-бързо помощ за Украйна от Европейски Съюз.Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР