Еврокомисарят Тиери Бретон пристига на посещение в България, за да

...
Еврокомисарят Тиери Бретон пристига на посещение в България, за да
Коментари Харесай

Еврокомисар идва у нас да преговаря за боеприпаси за Украйна

Еврокомисарят Тиери Бретон идва на посещаване в България, с цел да договаря за муниции за Украйна.

Той ще се срещне с представители на отбранителната промишленост и ще изиска увеличение на потенциала на произвеждане, заяви Българска национална телевизия.

Миналата седмица на неофициална среща на министрите на защитата в Стокхолм беше разискван проект за увеличение на финансирането за муниции за Украйна с още два милиарда евро.

Бретон и основният посланик на Европейския съюз Жозеп Борел оповестиха, че Европейски Съюз ще реагира координирано на потребностите на украинската войска, която страда от дефицит на муниции.

Планът включва неотложно обезпечаване на муниции от съществуващите национални ресурси, консолидиране на търсенето посредством взаимен контракт на Европейския съюз от името на страните членки и голямо нарастване на индустриалния потенциал в самия Европейски Съюз.

Очаква се Бретон да посети 11 страни членки с оръжейна промишленост, с цел да ги призове бързо да усилят производството.

На постоянното си съвещание пък служебният кабинет ще разиска в допълнение съглашение за безплатна военна помощ за Украйна, което беше признато от 48-ото Народно заседание.

Споразумението беше подписано на 5 декември предходната година сред министерствата на защитата на двете страни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР