Еврокомисарят по здравеопазване Стела Кириакидис призова днес здравните министри на

...
Еврокомисарят по здравеопазване Стела Кириакидис призова днес здравните министри на
Коментари Харесай

Еврокомисарят по здравеопазването призова: Гответе се за предстоящата нова вълна на пандемията

Еврокомисарят по опазване на здравето Стела Кириакидис прикани през днешния ден здравните министри на 27-те страни членки на Европейския съюз да употребяват лятото за подготовка за плануваната нова вълна на пандемията през есента и зимата, съобщи ДПА.

" Предвид допустимо утежняване на епидемиологичната конюнктура е от решаващо значение всички да останем пределно бдителни ", сподели Кириакидис.

" Летните месеци би трябвало да се употребяват за взимане на нужните ограничения в областта на публичното опазване на здравето, които ще ни оказват помощ да преминем през идната фаза на пандемията през есента и зимата ", добави тя.

Докато хората в Европа се любуват на лято без рестриктивните мерки на предходните две години макар растежа на новозаразените с КОВИД-19, напъните за преодоляване на пандемията би трябвало да продължат, сподели еврокомисарят. Тя означи, че новата вълна се характеризира с възходящи индикатори на тежко протичане на болестта и хоспитализации.

Кириакидис прикани за повече старания във връзка с първичните имунизации и реимунизациите, на подготовката на бъдещи имунизационни акции, учредени на ваксини против подвариантите на разновидността Омикрон, и на целогодишното наблюдаване и тестване.

Здравните управляващи би трябвало да обезпечат задоволителен брой медицински контрамерки и да разработят аварийни проекти за деяние за безвредното завръщане на работа и на учебно заведение след летните почивки, сподели еврокомисарят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР