Еврокомисарят по иновациите, изследванията, културата, образованието и младежта Мария Габриел

...
Еврокомисарят по иновациите, изследванията, културата, образованието и младежта Мария Габриел
Коментари Харесай

Ексклузивно! Мария Габриел с неочакван ход. Изненада депутатите с това, което направи

Еврокомисарят по нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта Мария Габриел е подала оставката си и тя е била призната от председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен, излиза наяве от публикувано известие на Комисията.
По-рано от Комисията оповестиха, че еврокомисар Габриел е в неплатен отпуск.
Комисар Мария Габриел ме уведоми, че през днешния ден ще получи от българския президент мандат за сформиране на държавно управление, се показва в изказване на Фон дер Лайен.
Поради това тя подаде оставката си като член на колегиума на комисарите, отбелязва ръководителят на Европейска комисия.
„ Приех нейната оставка. Бих желала да благодаря на Мария Габриел за нейната работа като комисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта. На тази служба тя има огромен принос за напредъка по дилемите на Европейска комисия в тази област.
Благодарна съм на комисаря Габриел за отличното осъществяване на нашата водеща стратегия за нововъведения „ Хоризонт Европа “, за мощната поддръжка за нововъведенията и започващите предприятия посредством Европейския съвет за нововъведения и за персоналния й ангажимент към Европейската година на младежта.
Бих желала да благодаря на комисар Габриел за нейния градивен и другарски принос към работата на колежа на комисарите. Пожелавам на Мария Габриел всичко най-хубаво и съм уверена, че нейният европейски опит в Европейска комисия ще бъде употребен добре за страната “, добавя Фон дер Лайен, представена от Българска телеграфна агенция.
Тя прецизира, че заместник-председателите на Европейска комисия Маргрете Вестагер и Маргаритис Схинас ще поемат отговорностите на Габриел от през днешния ден. Вестагер ще дава отговор за нововъведенията и научните проучвания, а Схинас – за образованието, културата и младежта.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР