Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси, данъчното облагане и митническия

...
Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси, данъчното облагане и митническия
Коментари Харесай

Икономическият еврокомисар отново охлади ентусиазма на Борисов за еврозоната

Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси, данъчното облагане и митническия съюз Пиер Московиси за следващ път охлади ентусиазма на премиера Бойко Борисов за влизането на България в чакалнята на еврозоната. В изявление пред Би Ти Ви през днешния ден той прикани да не се слагат периоди и на няколко пъти акцентира, че не би трябвало да се бърза.

Вчера Бойко Борисов съобщи пред публицисти, че " до 1 година страната може да се поздрави с триумф " и да попадне в така наречен механизъм ЕРМ 2. " Влизането в чакалнята е обвързвано с покриване на условия и критерии. Не става бързо. Подготовката е значима, Гърция не беше подготвена и изпадна в рецесия ", акцентира Московиси.

Преди да се премине към тази значима стъпка той уточни, че стопанската система на България би трябвало да стане по-силна, по-конкурентно способна и по-ефективна. Еврокомисарят посочи, че повишението на общия стандарт на живот не е изискване за приема.

Московиси дефинира, като подправена вест изказванията, че с влизането в еврозоната животът в страната ще нарастне. " 65% от французите са удовлетворени от приемането на еврото, тъй като то е огромна отбрана за стопанската система и значи устойчиво развиване ", уточни еврокомисарят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР