Eвроизборите току-що приключиха, а партиите веднага се впуснаха в ново

...
Eвроизборите току-що приключиха, а партиите веднага се впуснаха в ново
Коментари Харесай

Партиите се надпреварват кой ще обещае повече преди местния вот

Eвроизборите преди малко завършиха, а партиите незабавно се впуснаха в ново наддаване за любовта и гласовете на гласоподавателите. Движение за права и свободи изненадващо се разгласи за сериозен ремонт на Данък добавена стойност. ГЕРБ и Българска социалистическа партия се заеха с партийно саниране, с цел да вдъхнат повече доверие на членове и симпатизанти. Бойко Борисов към този момент даде поръчки, че това лято ще е великодушен и ще раздава бюджетни средства по-лесно от всеки път.
Корнелия Нинова върна алените депутати в Народното събрание, с цел да работят по антикорупционните закони. Подаването и приемането на оставки по върховете на двете огромни партии също е част от политическия флирт, който ще става все по-неудържим с наближаването на изборите за кметове и общински съветници наесен, написа в. " Сега ".
Само предходната седмица държавното управление раздаде спомагателни десетки милиони от бюджета - за пътища, за метрото, за църкви, за книжки за учебни заведения и детски градини, за стипендии за даровити възпитаници. През уикенда Бойко Борисов разгласи, че повдигането на учителските заплати ще продължи. " За образованието министър Владислав Горанов дава пари, без да се замисля. Това, което сме дали обещание, го изпълняваме ", сподели министър председателят, който посети гимназия в Стара Загора, реновирана с европари.
Думите му подсказаха, че е допустимо заплатите на учителите да бъдат увеличени още наесен вместо от Нова година. Това ще е остроумен тактически избирателен ход, който няма да е сложен за осъществяване, като се има поради, че остатъкът в бюджета сега е към 3 милиарда лв.. Няма подозрение, че до локалния избор той ще обиколи няколко пъти България, с цел да прави първи копки и да реже ленти на пътни прави, нови фабрики и реновирани лечебни заведения и учебни заведения. Този вид пропаганда несъмнено се оказа сполучлива - евровотът го сподели.
Премиерът към този момент заприказва и за даване на безвъзмездна храна за детските градини. Преди него обаче Движение за права и свободи подвигна мизата, обещавайки напряко безвъзмездни детски градини. Всъщност огромният сърпрайз пристигна преди дни точно от придвижването. След две години неявяване депутатът предприемач Делян Пеевски се яви в Народното събрание и освен че пристигна на работа, само че и направи поръчка, че партията му ще смъква ставките на Данък добавена стойност за самун, книги и медикаменти.
Новата визия на придвижването за данъчната политика е много странна, като се има поради, че до момента то постоянно е било срещу намаляването на Данък добавена стойност за избрани артикули и услуги. Аргументите са същите, които всички финансови министри без изключение са изтъквали през годините - другите ставки ще затруднят работата на данъчната администрация, ще се усилят измамите, бюджетните доходи ще паднат, а няма никаква гаранция, че търговците ще смъкват цените. Но явно Движение за права и свободи е готово на всевъзможни лупинги, с цел да си обезпечи козове в акцията за локалните избори.
Обяснимо Корнелия Нинова се подразни, че Пеевски се пробва да отнеме самодейността на Българска социалистическа партия. Лидерката в оставка съобщи, че единствено социалистите поредно се борят да бъдат понижени данъчните ставки за най-важните артикули като храни, книги и медикаменти, и напомни, че при последния законодателен опит на Българска социалистическа партия в Народното събрание в тази посока от Движение за права и свободи са дали своят вот срещу.
Свидни жертви
Основните политически сили към този момент започнаха да принасят тежки жертви пред олтара на локалните избори. Бойко Борисов се раздели с най-верния си човек - Цветан Цветанов, който бе непроменяемо до него от основаването на ГЕРБ. Лидерът заприказва за нарушено доверие сред двамата, само че е явно, че Цветанов бе намален до редови войник най-много тъй като свадите към неговите парцели и приходи мощно повреждат рейтинга на партията.
За да покаже, че е хладнокръвен герой против корупцията, Борисов заяви, че основава вътрешен надзорен орган, ГЕРБ, който ще приема недоволства и ще проверява всеки сигнал за рушвет и корист с власт. Затягането на партийните редици ще продължи с конгрес, ориентиран за началото на юли.
В Българска социалистическа партия също ще пробват партийно подсилване. След като на евроизборите алените още веднъж останаха втора политическа мощ, Корнелия Нинова хвърли оставка, реши да изиска самобитен избор на доверие и разгласи, че ще се кандидатира още веднъж за водач - само че по новия правилник, който планува всички членове на Българска социалистическа партия да вземат участие в избора. Не е несъмнено, че играта на вътрешнопартийна народна власт ще сдобри воюващите лобита в столетницата. Но лозунгите за битка с корупцията и с бедността са обезпечени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР