Евродепутатът се срещна с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран

...
Евродепутатът се срещна с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран
Коментари Харесай

Кючюк и Заев търсят изход от задънената улица

Евродепутатът се срещна с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев и министъра на външните работи Буяр Османи.

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е на посещаване в Брюксел, където организира редица срещи, свързани със започването на договарянията за присъединение към Европейски Съюз. Днес министър-председателят се срещна и с непрекъснатия докладчик на страната Илхан Кючюк.



Двамата разискаха опциите за намиране на излаз от задънената улица, в която се намират двете страни, построяването на здрави добросъседски връзки и съгласуваност сред страните.

„ Имаме потребност от дневен ред, който да е учреден на бъдещето. Изключително показателно за нас е, че в този момент организираме тази среща, тъй като през днешния ден следва да дадем старт на българското присъединяване в Конференцията за бъдещето на Европа. А тя е отворена за нашите сътрудници от Западните Балкани, които също могат да се включат в най-демократичното деяние от основаването на Европейски Съюз насам. Ключът към добросъседските връзки е свързаността – инфраструктурна, цифрова, просветителна и културна. Ние би трябвало да работим за възвръщане на доверието и укрепване на връзките сред България и Република Северна Македония. ”, съобщи Кючюк по време на срещата.

На срещата участва и министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР