Евродепутатът на ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк, който е постоянен докладчик

...
Евродепутатът на ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк, който е постоянен докладчик
Коментари Харесай

Кючюк и Бучковски: Бз стените между съседите

Евродепутатът на ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк, който е непрекъснат докладчик на Европейския парламент за Република Северна Македония, организира среща със специфичния делегат на държавното управление Владо Бучковски, който е на работно посещаване у нас.

По време на срещата двамата са обменили хрумвания за продължение на процеса по възобновяване на доверието сред двете страни, като съгласно Кючюк Северна Македония се нуждае от политическа непоклатимост и мощен проевропейски дневен ред, които ще подсигуряват продължаването на процеса на евроинтеграция.

" Трябва да се възвърне доверието в контракта за добросъседство. Само посредством него може да изградим дълготрайно съгласие и другарство. Ключът за сполучливи добросъседски връзки е в построяването на взаимни инфраструктурни, просветителни и културни планове, които да свързват двете страни. Уверен съм, че доста скоро държавните управления на България и Северна Македония ще извърнат тил на национализма и ще се ангажират с градивни договаряния, тъй като стените нямат място в нашите връзките “.

Евродепутатът Кючюк увери Бучковски, че в качеството му на непрекъснат докладчик на Европейския парламент ще продължи да работи за основаване на проект за съдействие сред двете страни, който да има съответни цели и стратегия за превъзмогване на висящите двустранни въпроси, това ще разреши формалното започване на договаряния за присъединение с Европейски Съюз. Двамата се сплотиха и към концепцията за основаване на взаимни медийни планове, които да сложат завършек на подправените вести и националистическата изразителност.

„ Бидейки най-близки, знаем доста малко за другия. Много постоянно ние спорим за неща, които са в предишното, само че в същото време са обект на  спекулации от страна на медиите. Ето за какво, основаването на взаимни медийни планове, които да сложат завършек на подправените вести и националистическата изразителност, ще е от фундаментално значение за превъзмогване на нашите разлики. ”, съобщи Кючюк след срещата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР