Евроатлантическият координационен център за реагиране при бедствия на НАТО и

...
Евроатлантическият координационен център за реагиране при бедствия на НАТО и
Коментари Харесай

НАТО и Румъния ще обучават съвместно украински парамедици

Евроатлантическият координационен център за реагиране при бедствия на НАТО и Румъния подписаха съглашение за съдействие за осъществяване на образование на украински парамедици, се споделя в публично прессъобщение на НАТО, съобщи БГНЕС.

Обучението ще спомогне за повишение на потенциала на украинската здравна система в изискванията на война. То ще бъде извършено в Румъния от Департамента за изключителни обстановки към Министерството на вътрешните работи на Румъния.

Откакто Русия нахлу в Украйна, Румъния стартира да укрепва своята позиция като страна от източния фланг на НАТО. В страната беше основана многонационална бойна група на НАТО. По публични данни на Алианса тя е формирана от военнослужещи от Северна Македония, Полша, Португалия, Нидерландия и Съединени американски щати, водени от Франция.

БГНЕС напомня, че на 15 юни френският президент Еманюел Макрон и румънският му сътрудник Клаус Йоханис се срещнаха във военновъздушната база " Михаил Когълничану " в Румъния, където са ситуирани към 500 френски бойци.

Испания разгласи в събота, че осем изтребителя F-18M и 130 военнослужещи от Военновъздушни сили ще бъдат изпратени в Румъния сред декември и март 2023 година като част от тактиката на НАТО за " реакция и въздържане ", съобщи Агенция Франс Прес.

От 17 октомври в Румъния е ситуиран и радар за въздушно наблюдаване с огромен обхват. Той може да остане до края на юни 2023 година, се споделя в изказването.

Съединени американски щати разположиха 101-ва въздушнодесантна (въздушнощурмова) дивизия на американската войска в Румъния. Лекото пехотно поделение, наречено " Screaming Eagles ", е подготвено да се разгърне на всяко полесражение по света в границите на часове, готово за стълкновение.

Румъния има упоритостта да сътвори военна инфраструктура във военновъздушна база „ Михаил Когълничану “ сходна на американската авиобаза Рамщайн в Германия и да се трансформира в център за интервенции на НАТО на източния фланг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР