Евентуалният нов собственик на футболния Левски - британецът Джоузеф Диксън,

...
Евентуалният нов собственик на футболния Левски - британецът Джоузеф Диксън,
Коментари Харесай

Петър Ганев: Имаме само устни гаранции от Диксън, но конкретни не съм виждал

Евентуалният нов притежател на футболния Левски - британецът Джоузеф Диксън, единствено устно е подсигурил пред Надзорния и Управителния съвет на клуба, че има нужните средства, с цел да придобие сдружението и да може да го устоя. Това разкри за " бТВ " членът на двете управителни институции на стадион " Георги Аспарухов " Петър Ганев. Икономистът посочи, че до фактическото реализиране на договорка сред настоящия мажоритарен притежател Наско Сираков и Диксън има няколко стъпки.

" Винаги описваме някакво бъдеще: 200-250 млн., нов стадион... Гледаме прекомерно надалеч. Има съответни стъпки, които би трябвало да се случат сега. Футболният тим стартира подготовка през идната седмица и би трябвало да има изясненост по какъв начин го прави. Другото, което е значимо, е че има съответни правни и финансови неща, с цел да има договорка. Трябва да има записана компания в Съединени американски щати. Доколкото знам, тя ще е във Флорида. Трябва да има новорегистрирана компания в България. Капиталът на тази компания би трябвало да бъде няколко милиона. Такава е поръчката. Докато тези неща не се случат, не може да има договорка. Те стоят преди тези 250 млн. и проекта за инвестиция в стадиона ".

" Страни по договорката са Джоузеф Диксън и Наско Сираков. Тя касае собствеността, а не едно или друго решение на Управителния или Надзорния съвет. Той даде в джука форма гаранция на тази среща, която продължи към 2 часа. Конкретни гаранции не съм виждал. Имаме поръчка от диалог с Наско Сираков, че ще бъдем осведомени с такива гаранции, в случай че ги е дал. Ако ги е дал, то е в последните 1-2 дни, защото при започване на седмицата нямаше предоставени документи. Хората би трябвало да разграничат двете неща. Едното е гаранция, ангажимент, че при тези и тези условия и промяна на собствеността ще се влага в нов стадион, спортна инфраструктура, мол. Другото е, когато би трябвало да покажеш самоучастие. Не може да вземеш най-големия клуб в страната, най-големия състезателен бранд единствено с обещанието, че ще инвестираш. На фона на настоящите отговорности, които има клуба, би трябвало да влезеш с избрани финанси, с цел да може да стартираш по един естествен метод. Иначе няма причина да прибягваме до тази договорка. Това, което би трябвало да следим, е има ли го финансовия запас, който да влезе в клуба, с цел да се платят тези отговорности. Той би трябвало да влезе по сметка ".

Ганев е безапелационен, че Левски се нуждае незабавно от към 3 млн. лв. с цел да покрие належащи разноски и още 1,5-2 млн. лв. с цел да бъде обезпечен естественият старт на подготовката на " сините " за сезон 2021/2022, която би трябвало да стартира след седмица.

" Ако приемем, че би трябвало да стартираме по естествен метод сезона, би трябвало доста бързо да влязат, в границите на дни. Ако идната седмица нямаме финансови приходи към този момент започваме закъснение от позиция на подготовката. Парите, които са нужни на клуба, с цел да почне със относително мощен старт - към 3 млн. лв. заплащания, които съвсем незабавно би трябвало да се създадат, към 60% са си заплати на хора в клуба, които са забавени. Към тях е сумата от 1,5-2 млн. лв., които са рамка, с цел да започнеш сезона в идващите 2-3 месеца. Ако такава сума не бъде предоставена, идващият сезон е под голяма въпросителна, чисто футболно. Опасността от банкрут постоянно стои на фона на това, че през последната година и половина има непрекъснато забавени заплащания, непрекъсната тъга и правене на заплащания от преди 3-4 месеца и към футболисти, които не са на стадиона от 7 месеца. ", безапелационен е Ганев.

Той съобщи, че ще бъде оптимист за бъдещето на клуба, в случай че Станимир Стоилов одобри да се върне на стадион " Георги Аспарухов " като треньор, само че предизвести, че експертът ще изиска гаранции, че ще може да работи обикновено в клуба, който от началото на 2020 година, когато поддръжката си за " Левски " отдръпна главният спонсор - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на предприемача с няколко обвинявания от българската прокуратура Васил Божков, се устоя най-вече с дарения и продажба на билети и абонаментни карти.

" Факт е, че тези диалози се водят от към 6 месеца. Не сме го знаели като име, научихме го на среща на Управителния и Надзорния съвет. Но знаехме, че от декември се водят такива диалози. Беше декларирано през вчерашния ден, че Благой Георгиев ще има основна роля. Очевидно и Наско Сираков ще остане като президент при договорка. Лакмусът е Станимир Стоилов. Моите очаквания, това, което слагам против терзанията от последните седмици, е че Мъри Стоилов ще води тима. Това дава футболната вяра. В последна сметка ние сме футболен клуб, а не инфраструктурен план. Надявам се на позитивно развиване и Мъри Стоилов като треньор, а той, с цел да пристигна, ще желае рамка, гаранция, че този тим ще действа по естествен метод ", сподели Ганев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР