Евентуална загуба на Украйна в отприщената от Русия война би

...
Евентуална загуба на Украйна в отприщената от Русия война би
Коментари Харесай

Столтенберг: Победа на Русия в Украйна би означавало поражение за НАТО

Евентуална загуба на Украйна в отприщената от Русия война би било загуба и за НАТО. Това съобщи генералният секретар на Северноатлантическия съюз Йенс Столтенберг на конференция във вторник преди срещата на министрите на страните членки на Алианса.

" За всички нас е значимо Украйна да завоюва борбата, войната против съветските войски, които  нахлуха там. Защото, в случай че Путин победи, това ще бъде освен огромно проваляне за Украйна, само че и проваляне за всички нас, тъй като това ще направи света по-опасен, а нас уязвими за по-нататъшна съветска експанзия “, сподели той.

Столтенберг акцентира, че НАТО не е страна в спора в Украйна, „ само че неговата поддръжка играе основна роля “, по тази причина е значимо Алиансът да попълни в точния момент запасите от оръжия.

„ Очаквам министрите на срещата на следващия ден и вдругиден да решат по какъв начин да употребяват процеса на обмисляне на защитата на НАТО, с цел да договорят по-амбициозни цели за снабдяването “, сподели още той.

В същото време генералният секретар на Алианса съобщи, че НАТО е подготвена за всевъзможни офанзиви против всяка страна членка. „ Ние ясно дадохме на Русия да разбере, че ще има съществени последици, в случай че употребяват нуклеарни оръжия по какъвто и да е метод, в това число нуклеарни оръжия с ниска мощ в Украйна “, сподели Столтенберг.
ТЕМА преди 2 часа 1082 преди 2 часа 1535 преди 2 часа 2243
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР