Изпращането на оръжия в Украйна, от страна на Южна Корея,

...
Изпращането на оръжия в Украйна, от страна на Южна Корея,
Коментари Харесай

Путин предупреди Южна Корея: Изпращането на оръжия в Украйна би било голяма грешка

„ Изпращането на оръжия в Украйна, от страна на Южна Корея, би било огромна неточност “.

Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на визитата си във Виетнам, съобщи Агенция Франс Прес.

" Що се отнася до доставките на смъртоносни оръжия за Украйна в зоните на бойните дейности, това би било доста огромна неточност. Ако това се случи, тогава ще вземем съответното решение, което евентуално няма да се хареса на настоящето управление на Южна Корея ", сподели Путин.

На 20 юни Южна Корея заяви, че ще " преразгледа " дългогодишната си политика, която ѝ не разрешава да доставя оръжия непосредствено на Украйна.

Това се случи единствено ден, откакто Путин и южнокорейският водач Ким Чен Ун подписаха ново съглашение в региона на сигурността, по време на визитата на съветския президент в Пхенян.

Споразумението разтревожи Сеул, защото то планува, че в случай че една от страните бъде нападната, другата би трябвало да се притече на помощ.

По време на конференцията си във Виетнам, Путин не изключи опцията да изпрати оръжия на Северна Корея.

" Тези, които изпращат ракети за Украйна, си мислят, че не се бият с нас, само че аз споделих, в това число и в Пхенян, че тогава си резервираме правото да доставяме оръжие в други райони на света, като се съобразяваме с нашите съглашения със Северна Корея ", съобщи съветският президент. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР