В руския град Екатеринбург започна делото срещу руска балерина, обвинена

...
В руския град Екатеринбург започна делото срещу руска балерина, обвинена
Коментари Харесай

В Русия съдят за държавна измяна балерина, дала 51 долара в подкрепа на украинската армия

В съветския град Екатеринбург стартира делото против съветска балерина, упрекната в държавна измяна, тъй като дарила 51 $ на украинската войска. Както заяви Daily mail, процесът против Ксения Карелин, която е единствено на 33 година, ще се организира при закрити врата, както е всекидневно в случаите, свързани с държавна измяна.

US-Russian ballerina Ksenia Karelina goes on trial for treason after donating funds to Ukraine

Съдът в Екатерибург пусна малко видео на Карелин, седнала на скамейка в стъклена клетка. Облечена е с дънки и зелена тениска. Тя се усмихна, до момента в който фоторепортерите я снимаха.
Карелин, който живее в Лос Анджелис и стана жител на Съединени американски щати през 2021 година, беше задържана по-рано тази година. Арестът е осъществен от Федералната работа за сигурност, до момента в който тя е била на посетители при баба си и управляващите я разказват като американски разузнавач. Тя беше упрекната, че финансира украинските въоръжени сили и обществено поддържа режима в Киев, защото направи подаяние от $51,80 на украинските въоръжени сили, до момента в който беше в Съединените щати.

Въпреки оскъдните доказателства, съветските прокурори настояват, че парите са били употребявани за финансиране на украинската войска и закупуване на муниции, което може да я изправи пред присъда от 12 до 20 години затвор съгласно драконовските нови закони на Путин. Когато кацна в Екатеринбург, мобилният й телефон беше тестван и тя беше освободена, само че управляващите я извикаха да пристигна в полицейското ръководство още на идващия ден. Тя беше разпитана от чиновници на ФСБ, заяви Дмитрий Колезев, публицист от Екатеринбург. Тогава тя беше арестувана за 14 дни поради сигнал за нецензурни думи на обществено място. След две седмици бе изправена пред по-сериозни обвинявания за хипотетична измяна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР