Ето само най-важните: (1) Израел има военно споразумение за защита със

...
Ето само най-важните:
(1) Израел има военно споразумение за защита със
Коментари Харесай

Има много причини Русия да гледа към войната между Израел и Хамас

Ето единствено най-важните:

(1) Израел има военно съглашение за отбрана със Съединени американски щати, което значи, че Съединени американски щати се ангажират да дават военна помощ на Израел - тъкмо когато на Украйна е най-необходима.

(2) Срещу Израел бяха изстреляни хиляди ракети и ще са му нужни спомагателни или нови Противовъздушна отбрана системи - тъкмо както на Украйна в навечерието на готвената офанзива преди зимата против нейната енергийна инфраструктура 

(3) Вниманието на света се отклонява от Украйна към Близкия Изток, където зверствата на палестинците против мирното израелско население не са по-малки от на руснаците в Украйна

(4) Русия към този момент прикани двете страни за спокойно споразумяване на спора - евфемизъм в нейния речник, когато знае, че това е невероятно. Но с това дава знак за своята геополитическа тежест в района и че нейното присъединяване - спомнете си тежкото й военно наличие в прилежаща Сирия - е основно.

(5) Москва още от 2015 г организира публични срещи сред Хамас и други терористични групировки на нейна територия - като им дава дипломатическа и военно-техническа помощ. Всъщност, наблюдаващи споделят, че куките, с които палестинците са минавали през оградите са същите като на съветската армия.

(6) През последната година Кремъл наемаше палестински бойци за присъединяване в Украйна против 350 щ.д. на месец 

(7) Москва има десетилетни връзки с арабските съседи на Израел, която преглежда като американско прокси в Близкия Изток и против нейните ползи там - и в този момент засилва своето въздействие, с цел да открие втори фронт против Запада.

(8) Напрежението в Близкия Изток евентуално ще вдигне още повече цената на нефта - което е цел на Путин в изискванията на понижени добиви и приходи в съветския бюджет.

(9) Смазването на експанзията няма по какъв начин да мине без жестокости по отношение на и палестинското население, което вероятбо ще охлади стоплените в последно време връзки сред Израел и Саудитска Арабия - основен състезател, от чиято политика Кремъл мощно зависи. Да напомним, че когато Саудитска Арабия играе със Съединени американски щати - Русия потъва, както почина Съюз на съветските социалистически републики.

Всички се удивляват по какъв начин по този начин Мосад и израелските служби не са разкрили готвената експанзия.

Има най-малко две евентуални аргументи:

(1) Цялата организация, обмисляне и подготовка да е осъществена в Русия -  където във военно време доста по-трудно се пробива от непозната работа.

(2) Най-голямото разделяне в обществото, откогато съществува страната, породено от корупцията на премиера Натаняху - БиБи (ББ). Който не блокира - както нашия ББ - правосъдната промяна, а желае да направи такава - с цел да ликвидира самостоятелния съд. С огромна възможност неговите служби са били заети против неговите съперници и всеобщите митинги.

Както беше у нас през 2013-14 и 2020 година Вие за какво смятате, че нашият ББ е против смени в службите? 

Защото във всяка една властническа страна, службите са главно ангажирани да опазват властта против “вътрешния ”, а не въшните врагове. Затова и нашите са доста докачливи, когато някой им даде слаба оценка - поради липса на обстоятелства за хванати външни сътрудници, вместо “хванати ” диалози на партийни централи.

Да пожелаем триумф на Израел, който тъкмо преди половин век - октомври 1973 година - още веднъж бе сюрпризиран от надъханите от Кремъл Египет и Сирия, само че ги смаза за няколко седмици.

Евгений Кънев, Facebook
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР