Ето пет любопитни факта за любимеца на поколения читатели Мечо

...
Ето пет любопитни факта за любимеца на поколения читатели Мечо
Коментари Харесай

Мечо Пух празнува рожден ден

Ето пет любопитни обстоятелството за любимеца на генерации читатели Мечо Пух, който през днешния ден става на 93 години. Да си спомним за занимателното произведение на А. А. Милн, което и през днешния ден радва дребни и огромни.

Името „ Пух “ на известното мече в действителност идва от лебед

Някои източници настояват, че фамилията на създателя на историята за Мечо Пух срещнало лебед на име Пух по време на една от своите ваканции. Също по този начин в едно от стихотворенията си А. А. Милн се обръща с името Пух към героя лебед. Според поета лебедите не се обръщат, когато им извикаш „ Хей, Пух! “ и това било метод да ги пренебрегнеш.

А Кристофър Робин се споделя синът на писателя

Оказва се, че изкуството е отражение на живота. Но Кристофър Робин се разсърдил на татко си, задето е употребявал същинското му име. Младежът дълго време считал, че татко му се е въодушевил от него за детското държание на героите от „ Мечо Пух “. Едва ли е подозирал, че през днешния ден ще бъде толкоз обичан персонаж.

Визията на Мечо Пух е въодушевена от плюшената играчка на сина на създателя

Отнело доста време и въобще било доста мъчно да се придвижи визията на плюшените играчки на Кристофър Робин върху рисуваните герои. Но това изяснява обстоятелството, че Мечо Пух не е черна мечка…

Защото първият Мечо Пух е черна мечка от зоологическата градина в Лондон

Авторът на книгата „ В търсене на Мечо “ Линдзи Матик разкрива, че през 1914 година канадски ветеринарен доктор на име лейтенант Хари Коулбърн купил мечка за 20 $, до момента в който служи в Втората международна война. Той я кръстил Мечо и тя бързо се трансформирала в амулет на полка, ситуиран в Англия. Когато боецът отпътувал за Франция, оставил Мечо в лондонския зоопарк. Вероятно този Мечо е видяло семейство Милн първо.

Книгата е преведена на над 50 разнообразни езика

Между тях са идиш, есперанто и някои африкански езици. Латинският превод на „ Мечо Пух “ е единствената латинска книга, печелила място в бестселър класацията на New York Times. А истинските играчки на Кристофър Робин могат да бъдат видени в Обществената библиотека на Ню Йорк – без кенгуруто Ру, което Кристофър Робин губи, когато е на тридесет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР