Ето един земен рай, кой предизвиква невероятна реакция у посетителите.Сюзън

...
Ето един земен рай, кой предизвиква невероятна реакция у посетителите.Сюзън
Коментари Харесай

Откриха новия земен рай! Туристите са изумени /СНИМКИ/

Ето един земен парадайс, кой провокира невероятна реакция у посетителите.

Сюзън Дейвис е живяла в Чикаго през целия си живот, преди през 1988 година да замине на почивка на Бонайре. Само четири години по-късно Дейвис целува американския си живот за довиждане и купува еднопосочен билет за нидерландския карибски остров, където в този момент работи.
-->
" Влюбих се в Бонайре ", споделя Дейвис за първото си посещаване. " Спомням си, че в деня, в който трябваше да хвърча за дома, седнах на леглото и си споделих: " Някой ден желая да пребивавам тук ", споделя тя пред CNN.



" Не е мъчно някой да се реалокира на острова, само че се изисква самообладание поради процедурата за оформяне на документи. Позитивната и спокойна атмосфера на острова притегля туристите. Мнозина от тях въобще не желаят да си потеглят. ", споделя Роландо Марин, чиновник по информацията в Туристическа корпорация " Бонер ". 

Бонайре се намира в непосредствена непосредственост до крайбрежията на Венецуела и е един от трите острова ABC: Аруба, Бонер и Кюрасао. Бонер е специфична община на Нидерландия; Аруба и Кюрасао са самостоятелни страни в границите на Кралство Нидерландия. Бонайре е с повърхност единствено 287 квадратни километра и може да го обиколите с кола за три или четири часа. Островът е прочут като парадайс за гмуркачите.



В столицата на острова, Кралендейк, са съсредоточени множеството курорти. В Delfins Beach Resort стаите са оборудвани с миникухни, защото множеството от гостите избират нескончаем престой от няколко седмици или даже повече. Предлагат се и къщи чартърен посредством Airbnb, като доста от тях са на цена под 50 евро на вечер.

В заведенията за хранене локалният улов, в това число риба звук, баракуда, махи-махи, е бележит в менюто, а устойчивостта е подчертана. Изключително известният камион за храна Cactus Blue Bonaire е притегателна мощ за локалните поданици, които се редят на опашка край пътя по време на обяд, с цел да си купят лъвска риба.

На Бонайре има резерват за магарета, група за запазване на морските костенурки, резерват за фламинго, фондация за възобновяване на кораловите рифове и други Властите се пробват да спасят целия остров от пластмасата, а доста такива произведения за еднократна приложимост - като сламки и пластмасови принадлежности за хранене - бяха неразрешени през 2022 година

Хари Шофелен, съсобственик на камиона за храна Cactus Blue Bonaire, посещава Бонер от Нидерландия през 2010 година, когато се намира на кръстопът в живота си, и в никакъв случай не си потегля.

" Как може да не го обичаш? Толкова пъти ни се случва - хората идват за първи път и към този момент търсят да си купят къща тук. Изглежда умопомрачително е, само че се влюбваш. ", споделя Шофелен. 



Бонер се счита за безвреден. Държавният департамент на Съединени американски щати слага острова в най-ниската си категория, равнище 1 на риск за пътешестване, като предизвиква посетителите да ползват нормалните защитни ограничения.

Времето е топло, държавните учебни заведения са отлични, а на жителите се обезпечава гратис опазване на здравето. Няма светофари, кози и фламинго се разхождат свободно, плажовете са красиви, а жилищата са относително налични за множеството от идващите.

Може би една от аргументите, заради които толкоз доста хора изоставят предходния си живот, с цел да се реалокират в Бонер, е относителната лекост на престояване за по-дълъг интервал от време. Ако имате нидерландски или американски паспорт, можете да останете в Бонер за шест месеца годишно без позволение за престояване. Много други националности могат да останат до 90 дни едновременно без позволение за престояване.

Няма ограничавания за задграничните купувачи на жилища. Животът в Бонер въпреки всичко изисква акомодация, макар че там се доставят артикули от Amazon.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР