Етър се класира на баражното седмо място в Първа лига.

...
Етър се класира на баражното седмо място в Първа лига.
Коментари Харесай

Етър се справи със Славия и ще играе бараж за Лига Европа срещу Левски

Етър се класира на баражното седмо място в Първа лига. На 28 май възпитаниците на Красимир Балъков ще гостуват на Левски в директна борба за присъединяване в квалификациите на Лига Европа. " Виолетовите " реализираха огромната си цел, откакто заличиха пасива си от първия мач със Славия и през днешния ден във Велико Търново подчиниха " белите " с изцяло достатъчното 2:0.

Домакините взеха решение всичко още до почивката, когато след две статични положения точни за " болярите " бяха Яни Пехливанов и Милчо Ангелов. Триумфът на етърци можеше да бъде и надалеч по-изразителен, само че ветеранът Георги Петков оставяше Славия в играта. Колегите му в офанзива обаче бяха безпределно апатични и за 90 минути насочиха единствено два точни изстрела към вражеската врата.
 Снимка 424924
Източник:

Така Красимир Балъков си взе " Довиждане! " със стадион " Ивайло " по допустимо най-бленувания метод. Сега той и неговите футболисти ще създадат всичко допустимо да поднесат сензацията в шампионата и да завоюват баража против Левски.

Минути преди да бъде даден първият съдийски сигнал, треньорът на Етър - Красимир Балъков получи специфичен плакет от почитателите на отбора, защото през днешния ден извеждаше за финален път " болярите " на стадион " Ивайло " в ролята си на ментор, преди да се заеме със същите функционалности, само че в националния тим.
 Етър - Славия 2:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Етър - Славия 2:0 (Развой на срещата по минути)

" Болярите " се добраха до мач с Левски

Неприятна вест сполетя лагера на Славия още преди началото на мача. Звездата на гостите Радослав Кирилов се контузи по време на загрявката и по този начин на пожар трябваше да се появява Владислав Узунов. Крилото с №23 можеше да влезе в ролята на жокер, откакто извърши устойчиво директен свободен удар в 7-ата минута. Христо Иванов обаче внимаваше и се намеси с опитност.
 Снимка 424930
Източник:

Етър се " разсъни " и стартира да показва познатия си футбол едвам след четвърт част. Всичко стартира с мощна бомба на Венци Василев, която след лек рикошет тормози съществено Георги Петков. Полученият корнер пък докара до меле пред " бялата " врата, само че по този начин и не се откри състезател на домакините, който да осъществя от близко.

Славия дебнеше своя противник на контраофанзива и при една такава Цветелин Чунчуков внесе съществено напрежение в половината на " болярите ". Дарко Тасевски отигра хитро с пета и остави за Янис Карабельов, само че капитанът на софиянци не съумя да насочи наложителен изстрел.

Логичното въпреки всичко се случи и окуражените домакини стигнаха до гол в 23-ата минута. Давид Хуманес работи доста неуместно при корнер на " болярите " и с ръка, въпреки и инцидентно, отклони за дебнещия на втората греда Яни Пехливанов. От няколко метра пък централният бранител не изпусна шанса си да накаже Георги Петков. Опитният пазач много тежко одобри инкасирания гол, като имаше гневни искания за засада.
 Снимка 424921
Източник:

Отговорът на Славия пристигна след още седем минути, когато всичко стартира с съвършен рейд на Ертан Томбак. Младокът опитва да асистира на Цветелин Чунчуков, само че нападателят изпревари със секунда хода на събитията и по този начин видя по какъв начин коженото кълбо минава зад тила му.

Радостта на " виолетовите " стана двойно по-голяма, откакто преднината им набъбна до два гола в 37-ата минута. Донякъде момчетата на Краси Балъков повториха сюжета от първото попадение и след центриране от корнер, този път Милчо Ангелов се пребори за позиция в полето на славистите и с глава не остави никакъв късмет на своя някогашен съотборник Петков.
 Снимка 424931
Източник:

Етър можеше да си реши всички проблеми незабавно след стартирането на втората част. Неуверената отбрана на Славия пропусна да бъде пробита през центъра, където акробатично Милчо Ангелов продължи за непокрития Дани Младенов. Георги Петков обаче показва класата си и остави интригата в този плейоф.

Славия изпитваше възприятие на тревога всякога, когато Етър изпълняваше корнер. В 53-ата минута кошмарът за софиянци се потрети, само че най-малко този път разразилото се меле не приключи с гол в тяхната мрежа.

По сходство и на мача в София, Румен Руменов още веднъж получи отличната опция да означи с изстрел от междинна отдалеченост. Бившият състезател на Литекс и ЦСКА обаче още веднъж беше отчаян от Георги Петков, който ефектно избави, а по-късно подвигна и вманиачен скандал на бранителите пред него.
 Снимка 424926
Източник:

Публиката на Етър имаше съществени искания към основния арбитър Никола Попов, който в 88-ата минута не даде дузпа за домакините след рухване на Велко Батрович в наказателното поле.

До края Славия по този начин и не сътвори голово състояние пред вратата на Христо Иванов и разумно с оглед показаното се елементарни с очакванията си за " европейски " бараж.

Така Етър си обезпечи дълго чакан дуел с Левски на " Герена ", който ще дефинира последния български участник в квалификациите за Лига Европа. Баражът е на 28 май.
 Снимка 424929
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР