Етър приема ЦСКА днес от 14:45 часа в своята крепост

...
Етър приема ЦСКА днес от 14:45 часа в своята крепост
Коментари Харесай

ЦСКА атакува великотърновската крепост за девета поредна победа

Етър приема ЦСКА през днешния ден от 14:45 часа в своята цитадела стадион „ Ивайло “ в среща от 11 кръг на Първа лига. „ Болярите “ се оформиха като един от костеливите орехи в шампионата и благодарение на опитните си бойци ще опитат да спрат серията на „ алените “ от осем следващи победи.

Целта на „ виолетовите “ е най-малко точка в днешния мач, само че във Велико Търново скрито се надяват на триумф над водача в класирането. В исторически проект Етър играе сполучливо вкъщи против ЦСКА. В исторически проект той е посрещал „ алените “ 25 пъти, в които е записал 6 победи и 10 равенства, което значи, че „ болярите “ са изгубили едвам 36% от семействата против този противник.

Очаква се домакините да заложат на сигурността в играта в отбрана и няма да се втурнат да се надиграват с ЦСКА. Очаква се и засищане на халфовата линия. Още повече търновци разполагат с извънредно опитни футболисти, които са взели участие в доста сходни мачове.

ЦСКА идва в остарялата столица без кадрови проблеми. Единствено Стойчо Атанасов отпадна от групата поради вирусно заболяване. „ Червените “ ще разчитат на обичайния си жанр с голям брой офанзиви, физическа мощност и разнообразия в предни позиции. От друга страна отборът на Стамен Белчев става все по-опасен при статични положения.

Ключово за гостите може да се реализирането на най-малко един гол до почивката. От началото на сезона ЦСКА има 12 такива попадения, само че в последните си две срещи не съумя да вкара подобен гол. Трябва да се означи, че „ алените “ са безгрешни отвън столицата през този сезон.

 Свързано изображение ЕТЪР – ЦСКА  Резултат с изображение

Днес от 14:45 часа по Диема Спорт
Велико Търново, „ Ивайло “
Съдия: Валентин Железов

Етър: Хр. Иванов, Пехливанов, Скерлев, В. Минев, Й. Апостолов, Сърмов, С. Александров, Вълчанов, Д. Атанасов, Бадара, Ив. Стоянов
Треньор: Станислав Генчев
Контузени: Василев, Н. Колев, С. Иванов; Наказани: няма

ЦСКА: Черниаскуас, Дюлгеров, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков, Пинто, Малинов, Манолев, Тиаго, Меркадо, Каранга
Треньор: Стамен Белчев
Контузен: Ст. Атанасов; Наказани: няма

Баланс: 50 мача, 6 победи за Етър, 14 равенства, 30 победи за ЦСКА, г.р. 101:42 за ЦСКА

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Етър е тимът с най-висока междинна възраст в Първа лига – 30,08 години. ЦСКА е с втория най-млад състав (25,82). Първи е Славия.
* „ Болярите “ са единственият отбор, в чийто мачове до момента не са вкарвани повече от три гола
* „ Виолетовите “ са в серия от шест следващи загуби от ЦСКА в шампионата с голова разлика 3:20. За последно Етър взе точка от „ армейците “ на 10 април 1996 година (0:0 във Велико Търново), когато е комплициран краят на четири следващи равенства сред двата отбора
* ЦСКА се намира в поредност от осем поредни триумфа в шампионата
* ЦСКА е в серия от четири следващи победи като посетител. „ Червените “ изгубиха точки като посетител от старта на сезона сами при 1:1 със Славия при започване на шампионата
* Етър и Берое са тимовете с най-вече равенства в Първа лига – по 5
* „ Болярите “ позволяват приблизително по един гол на мач от началото на сезона
* ЦСКА има най-хубавото нахлуване в Първа лига – 28 гола или приблизително по 2,8 на мач
* „ Виолетовите “ са в серия от четири турнирни мача без победа

СИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР