Етър постигна важна победа днес в битката за оставане в

...
Етър постигна важна победа днес в битката за оставане в
Коментари Харесай

Етър бие, Боруков пак бележи

Етър реализира значима победа през днешния ден в борбата за оставане в елита на футболното ни състезание, след домашен триумф с 3:1 над ЦСКА 1948, в мач от 20-ия кръг. Новото попълнение Гаетан Миси Мезу се отличи с два гола за великотърновци, а едно попадение добави Преслав Боруков, който към този момент има 7 от началото на сезона. За гостите се разписа Денислав Александров. Етър се отлепи от дъното и е предпоследен с 16 точки, а ЦСКА 1948 остава шести с 28 точки. Етър бе покрай попадение още в началните секунди на мача, само че Симеон Мечев не съумя да нанесе завършващ удар. Гостите поведоха в 4-а минута след превъзходна солова акция на Денислав Александров, който влезе на скорост в наказателното поле и с фалцов удар в далечния ъгъл не остави шансове на вратаря Христо Иванов.

Три  минути по-късно домакините направиха очевиден пропуск. Гаетан Мезу подаде на Ловре Кнежевич, който на празна врата стреля в навън.  Етър изравни в 17-а минута, когато Мариян Иванов откри с дълъг пас Мезу, който с глава осъществя за 1:1.

Пет минути след почивката още веднъж Кнежевич пропусна чисто състояние, откакто получи топката от Алдаир, само че опитът му да вкара с технично с пета не бе сполучлив. 

В 57-а минута Миси Мезу осъществя втория си гол в мача и изведе Етър напред в резултата. Габонецът с френски паспорт получи пас от Кнежевич и с техничен удар с външен фалц осъществя красиво попадение. Преслав Боруков повиши на 3:1 в 62-а минута след безредие в наказателното поле на гостите. Димитър Митков можеше да върне интригата в 67-а минута, само че ударът му срещна гредата на вратата на Етър. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР