Естония поиска от Съединените щати да изпратят изтребители в балтийските

...
Естония поиска от Съединените щати да изпратят изтребители в балтийските
Коментари Харесай

Естония иска изтребители от САЩ, за да се брани от Русия

Естония изиска от Съединените щати да изпратят изтребители в балтийските страни, с цел да защитят въздушното им пространство, оповестява " Ройтерс ".

Искането идва на фона на опасенията, че Русия може да нападне Украйна и това да докара до борба с Балтийския район.

Има възможност, в случай че Украйна падне, балтийските страни да са идващите, предизвести естонският министър на защитата Кале Лаанет след среща с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в литовската столица Вилнюс.

Трите балтийски страни - Литва, Латвия и Естония, в миналото бяха според от Москва, само че в този момент са част от НАТО и Европейския съюз. Те не разполагат със лични изтребители.

Съюзниците на НАТО поддържаха няколко самолета в района на ротационна задача за Air policing от 2004 година Лаанет обаче разясни, че те патрулират във въздушното пространство, само че нямат право да нападат или да отбраняват.

Той акцентира, че би трябвало да се приказва за противовъздушна защита и трите страни да запълнят неналичието си на качества.

От своя страна Остин даде обещание, че Вашингтон ще поддържа своите балтийски съдружници. Той обаче отхвърли да посочи дали ще бъдат ситуирани спомагателни войски в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР