Естествени средства за борба с вредителите в градината, изброяват запознати.

...
Естествени средства за борба с вредителите в градината, изброяват запознати.
Коментари Харесай

Естествени средства за борба с вредителите в градината

Естествени средства за битка с вредителите в градината, изброяват осведомени. Домашните средства за заличаване на вредителите в градините имат редица съществени преимущества. Те са с ниска цена и са необятно налични, и най-важното – са безвредни за околната среда, защото съдържат естествени съставни елементи, които при разложение не вредят на природата и хората.

На пазара има огромен избор от разнообразни инсектициди за битка с нездравословните инсекти, само че би трябвало да знаете, че потреблението им може да бъде рисково за здравето. Според Световната здравна организация, стотици хиляди хора умират всяка година от усвояване на инсектициди. Умират също по този начин и потребни инсекти, животни и птици. В случай на инцидентен или тенденциозен контакт даже с малко количество химически съставки, можете да навредите на тялото си.

Освен това водата, почвата или растенията, нечисти с токсични субстанции, нанасят голяма щета на хората и дивата природа. Ето за какво, всички овощни култури би трябвало да се отглеждат в екологично чисти условия и да се употребяват единствено естествени средства за прогонването на инсекти или дребни гризачи.

Топ 5 измежду безвредните продукта за битка с вредителите са:

Кориандър или семена от него

С помощта на зелен кориандър можете да се отървете от паякообразни акари. За да извършите това, куп пресни растения би трябвало да се варят в продължение на 10 минути, охладете и прецедете. Напръскайте течността със спрей от бутилка. В допълнение – ароматът на кориандър е проблем за бълхи и някои мравки. Освен пресни билки могат да се употребяват и сушени зърна от растението.

Лавандулови листа

С помощта на пресни листа или етерично масло можете да изплашите мравките, които не харесват острата и остра миризма на лавандулата. Зелени листа – 300 г се заливат с литър студена вода и се кипват, след което се охлаждат. Третирайте растенията или вътрешните повърхности с тази инфузия. Прясно окосената лавандула, която е сложена в отворите на прозорците, покрай вентилационните отвори или до первази, има същите свойства.

Захар със сода бикарбонат

Тази примес е една от най-ефективните за унищожаването на хлебарки. Смесете содата със захарта, прибавете малко вода и разпределете в дребни съдове. Захарта притегля хлебарките, до момента в който содата бикарбонат ще ги убие. Поставете тези контейнери тук-там, където се натрупват насекомите: мебели, покрай тръби, в чекмеджета, нагреватели и други, където най-често се появяват хлебарки. Освен това приготвеният прахуляк може просто да се изсипе върху пода или по мебелите, само че в този случай не се прибавя вода.

За да се предотврати появяването на нови инсекти, е належащо да се поддържа непорочност в жилището, да се затворят всички пукнатини в стените навреме. Необходимо е да се предотврати замърсяването и натрупването на съдове с хранителни останки, които притеглят хлебарки, и добре да се проветряват пространствата.

Инфузия от чесън

Чесънът е един от най-мощните репеленти за заличаване на доста вредители. Миризмата на чесън ще унищожи или изплаши цяла колония от инсекти по вашите растения. Инфузията от чесън има по-мек усет и няма да аргументи дискомфорт на хората и домашните любимци, тъй че може да се употребява и на закрито.

За приготвянето й е нужно: нарежете междинна глава чесън, дружно с няколко пъпки сухи скилидки, залейте сместа с две чаши хладка вода и оставете да кисне за един ден. Преди приложимост, течността се прецежда и се разрежда с три литра вода. Напръскайте щедро градинските растения или места, където се събират инсекти в градината или на закрито.

Сода за самун

Мишките могат освен да попречат на нощната отмора и да разрушат храната и мебелите в жилището, те са носители на рискови инфекциозни болести, тъй че би трябвало неотложно да се отървете от тях. Ако мишките са се появили във вашата къща или апартамент, тогава най-безопасният метод да ги убиете е содата за самун на прахуляк.

Смесете сухия прахуляк с брашно и прибавете захар, която би трябвало да бъде два пъти повече. Разпределете тази примес в дребни съдове или капаци, които поставете там, където са видяни следи от обитаването на гризачите.

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР