Сукулентите, със своите забележителни форми и разнообразни цветове, са привлекателни

...
Сукулентите, със своите забележителни форми и разнообразни цветове, са привлекателни
Коментари Харесай

Отглеждане на сукуленти: важни съвети

Сукулентите, със своите забележителни форми и разнородни цветове, са привлекателни растения, които елементарно могат да бъдат отгледани вкъщи. С изключителната си резистентност и хубост, те са отлично допълнение към всяко жилище.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 Лалетата: цветна палитра в градината  

Отглеждане на сукуленти: значими препоръки

 Отглеждане на сукуленти: значими препоръки Отглеждане на сукуленти значими препоръки

Когато избирате сукуленти за развъждане вкъщи, е значимо да изберете разнообразни типове със сходни потребности от грижа. Това могат да бъдат едни от най-популярните типове като ехеверии, хавортии, седуми, burro’s tail и други.

Сукулентите обичат светлина, само че не директна слънчева светлина, която може да ги изгори. Поставете ги на ярко, само че предпазено от прекомерно ярка директна слънчева светлина. Изберете подобаващи саксии или съдове за сукулентите си. Те би трябвало да имат добра дренирана почва, с цел да не задържат непотребната влага към корените. Подредете ги в саксии с подобаващ размер, където корените им да имат задоволително място за напредък.

 Отглеждане на сукуленти: значими препоръки Burro’s tail

Сукулентите обичат малко поливане. Поливайте ги, когато почувствате, че почвата е изцяло изсъхнала. Важно е да не преувлажнявате почвата, защото това може да провокира изгниване на корените. В летните месеци нормално е задоволително един път седмично, до момента в който през зимата те могат да устоят и по-дълго без поливане. През зимата, когато светлината е по-ограничена, сукулентите нормално изискват по-малко вода. Сукулентите елементарно се развъждат посредством ампутиране на листа или стволче, след което се слагат върху влажна почва, с цел да развият нови корени. Пресаждат се в по-големи саксии, когато станат огромни и се развият добре.

Следвайки тези елементарни насоки за грижа, вие можете елементарно да отглеждате и да се наслаждавате на красивите сукуленти вкъщи през цялата година.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР